Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 18:31

Επίσπευση της εκτιμητικής διαδικασίας και λύσεις για τις ζημίες εκτός Κανονισμού, ζήτησε ο Τάσος Μπαρτζώκας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ  συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, επικεντρώνοντας τα αιτήματα του σε δυο άξονες. Πρώτον, να ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία το συντομότερο για τις ζημίες που αποζημιώνονται βάσει του Κανονισμού, τονίζοντας ότι «ο παράγοντας χρόνος καθορίζει το δίκαιο των αποζημιώσεων».

Δεύτερον, ο Βουλευτής επεσήμανε στον κ. Λυκουρέντζο ότι απαιτείται κινητοποίηση του ΕΛΓΑ και για εκτίμηση της έκτασης της καταστροφής και του κόστους που συνεπάγεται για τους αγρότες από τις συνεχόμενες κακοκαιρίες, για ζημίες που δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό. Όπως δήλωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας, «η έγκαιρη οριοθέτηση των περιοχών που εμφανίζουν ζημίες, θα μας επιτρέψει να συντονίσουμε τις ενέργειες για αποζημίωση των παραγωγών με το κατάλληλο, χρηματοδοτικό εργαλείο και να πληρωθούν οι παραγωγοί το συντομότερο δυνατόν, όπως έγινε και πέρυσι».

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τη διαδικασία προσλήψεων γεωπόνων που ήδη τρέχει, οι οποίοι, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, θα αναλάβουν υπηρεσία μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Για την Ημαθία προβλέπονται περίπου 20 γεωπόνοι, ενώ ο Τάσος Μπαρτζώκας απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι θα προσληφθούν όσοι χρειάζονται.

Παρακολουθώντας την εκτιμητική διαδικασία βήμα βήμα, ο Βουλευτής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με τους πληττόμενους παραγωγούς όσο και με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η υπόσχεση της Κυβέρνησης για διαρκή στήριξη του αγροτικού κόσμου.