Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 09:27

Απονεμήθηκαν τα 34α βραβεία «Αθ. Βασ. Μπότση»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χθες, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, πραγματοποιήθηκε η 34η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Για την επιτυχημένη δημοσιογραφική του καριέρα τιμήθηκε ο δικός μας Κωστής Φαφούτης, διευθυντής σύνταξης της «Καθημερινής», ο οποίος εργάστηκε για πολλά χρόνια ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης σε ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα και είναι στην οικογένεια της «Καθημερινής» από το 1994, αρχικά ως πολιτικός συντάκτης και συντάκτης του υπουργείου Αμυνας και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης.

 

Ακόμη, βραβεύτηκαν ο Ευγένιος Δαδαλιάρας για τα ρεπορτάζ σχετικά με τη δωρεά οργάνων (τηλεοπτική πλατφόρμα NOVA), η Ανδριάνα Παρασκευόπουλου, παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για το ντοκιμαντέρ «CERN, τα μυστικά του σύμπαντος», και η Λένα Παρασκευά για την ανάδειξη θεμάτων από την Περιφέρεια (STAR Κεντρικής Eλλάδος).

 

Τα βραβεία κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ απονεμήθηκαν σε όλο το δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και στον Χρήστο Μπόκα από το «Πρώτο Θέμα». Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ στους Γιώργο Κούρο και Χρήστο Κολώνα. Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Νίκο Μάνεση από την τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά Ελλάδα» (Alpha) και στη Μαρία Νικολάου (ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ). Το βραβείο ξένου Τύπου και ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» απονεμήθηκε στη Μαρία Δεναξά, το βραβείο «Βλάσης Σωκρατίδης» στον Ευάγγελο Παπαλιού, το βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» στους Ζωή Κατσιγιάννη και Πάνο Κωνσταντόπουλο.

 

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο Θωμάς Σιδέρης για το ντοκιμαντέρ μεγάλης διαρκείας «ILMIK - η θηλιά», η Φαίη Χρυσοχόου του ΑΝΤ1 για το ψύχραιμο δικαστικό ρεπορτάζ της, ο Γιώργος Ευθυμίου της ΕΡΤ, ο Χρήστος Μαζανίτης του ΑΝΤ1 για το ρεπορτάζ του στη Χειμάρρα και στις Δρυμάδες.

 

Τιμητική διάκριση για την 37χρονη προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση έλαβε ο Σταμάτης Μαλέλης, ενώ ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη για το παγκόσμια αναγνωρισμένο μουσικό και πολιτιστικό του έργο και τη συμβολή του στη χώρα και τη δημοκρατία.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr