Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 21:53

«Discover Dogs 2018» & «All About Cats 2018»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια έκθεση ζωοφιλίας, μάθησης, χαράς και δημιουργίας, στην  οποία

οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά.

 

Μία  πρωτοποριακή,  για τα ελληνικά δεδομένα,  έκθεση ζωοφιλίας,  θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να  επισκεφτούν αλλά και και να πάρουν ενεργά μέρος σ αυτήν,  όσοι αγαπούν το σκύλο και τη γάτα αλλά και γενικότερα τα ζώα. Πρόκειται για την έκθεση υπό τον γενικό τίτλο «Discover Dogs» & «All About Cats 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ -  HELEXPO  στη Θεσσαλονίκη,  το Σάββατο 21  και Κυριακή  22 Απριλίου  2018  

και τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης,  έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

 

Με το σύνθημα  «Εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες» η έκθεση έρχεται να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να  ευαισθητοποιήσει τους κηδεμόνες  και τους φίλους  του σκύλου και της γάτας  σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας των ζώων.

Βασισμένη στο τρίπτυχο «εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι» θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου  και της γάτας όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν καλύτερα τον σκύλο  και την γάτα αλλά και θα μάθουν  για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του.

Στο χώρο θα λειτουργούν αμφιθέατρα  γνώσης, όπου γιατροί, ψυχολόγοι, εθελοντές, και κηδεμόνες θα συζητούν για το σκύλο και τη γάτα.  Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τον καλλωπισμό και την φροντίδα του σκύλου, να ενημερωθούν για υιοθεσίες,  να γνωρίσουν τις νέες υπηρεσίες και τα προϊόντα,   να παρακολουθήσουν ή να συμμετέχουν στο  διαγωνισμό «Best HouseCat» για την ανάδειξη της ομορφότερης γάτας σπιτιού,  να παίξουν με το σκύλο τους στο DogPlaygroud.

Στην έκθεση θα συμμετέχει η  ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών), η οποία  έχει αναλάβει τις δράσεις για τα παιδιά, με πρωταγωνιστές τους τρεις μοναδικούς  σκύλους  της ομάδας, τη Διώνη, τον Πόθο και το Άλεξ,  που έχουν συναντήσει ήδη 70.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα,  και θα προσφέρουν αγάπη, αγκαλιές και  φιλιά  στους μικρούς επισκέπτες. Στο χώρο της έκθεσης θα γίνονται  και Happenings για τα παιδιά όπως, Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής  που θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.

 

Οι επισκέπτες με σκύλο θα πρέπει να επισκεφτούν αρχικά τον ενημερωτικό  προθάλαμο στο περ. 4.

 

Δωρεάν είσοδος και πάρκινγκ.

Πληροφορίες: www.discoverdogs.gr – www.allaboutcats.gr/