Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 21:56

Η “μανιακή” χρήση του FaceBook οδηγεί στην κατάθλιψη!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Πανεπιστήμιο του Χιούστον ερεύνησε κατά πόσο η υπερβολική χρήση του Facebook έχει αρνητικές επιπτώσεις.
 
Προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής την Μάργκαρετ Ντάφι, κατέδειξε ότι η πολύωρη χρήση επί καθημερινής βάσεως οδηγεί στην κατάθλιψη. Τα επιτεύγματα του συγκεκριμένου χρήστη διαφέρουν από άλλο χρήστη που η επαφή του με την ιστοσελίδα είναι σποραδική.
 
Η Μέιλ Λι Στιρς, που συμμετείχε στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Χιούστον υπογραμμίζει ότι : «Οι διαδικασίες κοινωνικής αντιπαραβολής έχουν μελετηθεί εκτενώς, ωστόσο,  η βιβλιογραφία τώρα αρχίζει να εμπλουτίζεται με στοιχεία για τις κοινωνικές συγκρίσεις στο πλαίσιο των online κοινωνικών δικτύων…η τάση να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλα άτομα στο πλαίσιο διαδικτυακών δραστηριοτήτων, φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τα καταθλιπτικά συναισθήματα».
 
Επίσης τονίζει ότι τα άτομα που είναι πιο ευάλωτα σε καταθλιπτικές συμπεριφορές, είναι πολύ πιθανό το facebook να επιταχύνει τους ρυθμούς της κατάθλιψης τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «Ειδικότερα τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, θα πρέπει να περιορίσουν τις online δραστηριότητές τους».
 
 
 http://neolaiacy.com

Σχετικά Άρθρα