Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 09:44

«Ο πυρήνας του σχολείου είναι ο μαθητής»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανοίγει ένας νέος κύκλος για το τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο βουλευτής Τάσος  Μπαρτζώκας, ο οποίος εστίασε στα θετικά σημεία του νομοσχεδίου και ειδικότερα:

  • Στην ευελιξία που επιφυλάσσει το νομοσχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων
  • Στην ενίσχυση της μαθησιακής ποιότητας, μέσω της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου
  • Στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων των ιδιωτικών σχολείων να παρέχουν πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες
  • Στην υποχρεωτική διδασκαλία, για πρώτη φορά, των ειδικών μαθημάτων που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας

 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας σχολίασε τον ευτελή λόγο που πολλές φορές χρησιμοποιείται στο Κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι κάθε νομοσχέδιο θα έπρεπε να αποτελεί ευκαιρία για διάλογο στη βάση των επιχειρημάτων και όχι για ευτελισμό του πολιτικού ήθους. Παράλληλα, επέκρινε τον διαρκώς καταγγελτικό  λόγο εναντίον της ελληνικής εργοδοσίας, η οποία αντιμετωπίζεται με εξαρχής καχυποψία, καθώς υπενθύμισε τη συνεισφορά και το βάρος που έχει σηκώσει στην πλάτη της στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και τις συστηματικές προσπάθειες της να στηρίξει την ελληνική εργασία.

 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για το εν λόγω νομοσχέδιο «Το νομοσχέδιο εκσυγχρονίζει το ιδιωτικό σχολείο και γι΄αυτό το λόγο η μαθητική κοινότητα το έχει αποδεχτεί. Άλλωστε, το σχολείο ανήκει στο μαθητή. Με την καταψήφιση του νομοσχεδίου η Αντιπολίτευση δεν γυρνάει την πλάτη της στην Κυβέρνηση. Γυρίζει την πλάτη της στο μαθητή και στην ίδια την κοινωνία

 

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:

 

https://www.youtube.com/watch?v=OyzkkKaywuU