Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 07:38

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Το Εργασιακό Νομοσχέδιο, είναι αντιεργατικό, αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό, αλλά κυρίαρχα αντιδημοκρατικό»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην ομιλία της στη βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο , η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου τόνισε ότι το εργασιακό νομοσχέδιο  έρχεται ως επισφράγισμα σε μια σειρά μέτρων αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει με απόλυτη ευλάβεια και προσήλωση η κυβέρνηση της ΝΔ από την επόμενη μέρα των εκλογών, σε ένα πλαίσιο ακραίου, άκρατου και αυταρχικού φιλελευθερισμού.

 Και όλα αυτά εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης και κρίσιμης περιόδου για όλη την κοινωνία, που τη χαρακτηρίζει η ανεργία, η οικονομική και κοινωνική κρίση, η μείωση των εισοδημάτων και το φαινόμενο του brain drain.

Ειδικότερα ανέφερε ότι, το νομοσχέδιο:

Α) Νομοθετεί την απορρύθμιση του χρόνου εργασίας, καθώς καταργεί το νομικά θεσπισμένο εργασιακό 8ωρο και καθιερώνει τη 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετες αποδοχές, αλλά με «πληρωμή» σε ρεπό.

Β) Διπλασιάζει σχεδόν τις φθηνές υπερωρίες, μειώνοντας έτσι την αξία της εργασίας και εξυπηρετώντας τα αιτήματα επιχειρηματικών κύκλων για μείωση του κόστους των υπερωριών

Γ)Αποτρέπει τις προσλήψεις, διογκώνοντας το ήδη μεγάλο ποσοστό ανέργων, και αποθαρρύνει τους νέους στο να αναζητήσουν εργασία στη χώρα μας

Δ)Καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις, επιβάλλοντας την σύναψη ατομικών συμβάσεων

Ε)Υπονομεύει το δικαίωμα της απεργίας και του συνδικαλισμού, μέσω αυστηρών περιορισμών και διατάξεων που θα καθορίζουν τη νομιμότητα της απεργίας

Ε) Οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις, χωρίς την υποχρέωση επαναπρόσληψης

ΣΤ) Φέρνει μια σειρά μέτρων με τα οποία υποβαθμίζει τον ελεγκτικό, συμβουλευτικό και συμφιλιωτικό ρόλο του ΣΕΠΕ

Η βουλευτής στην ομιλία της τόνισε πως η κυβέρνηση επιλέγει να προωθήσει αυτό το νομοσχέδιο όταν  ο υπόλοιπος κόσμος, η Ευρώπη, αλλά και η Αμερική, στρέφονται στην αντίθετη κατεύθυνση, αυτήν της στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων.

Αυτό το νομοσχέδιο πλήττει την ανάπτυξη, την κατανάλωση   την πραγματική οικονομία πλήττει και τους μικρομεσαίους. Εξυπηρετούνται μόνο  τα μεγάλα συμφέροντα, προωθείται  ο αθέμιτος ανταγωνισμός, με τη διεύρυνση της εργασίας την Κυριακή, εις βάρος των μικρών επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

Η βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί να εκπέσει ως αντισυνταγματικό και θα το καταργήσει  όταν γίνει κυβέρνηση .