Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 22:17

Στον Πρόεδρο της Βουλής το Πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπήςγια τη διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης, σχετικά με τυχόν αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από τον κ. Νικόλαο Παππά, παρέδωσαν τα μέλη του Προεδρείου της στον Πρόεδρο της Βουλής, μεταξύ αυτών και ο Τάσος Μπαρτζώκας. Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, οΒουλευτής Ημαθίας διετέλεσε Γραμματέας της Επιτροπής.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της, αναφορικά με την εξέταση μαρτύρων και την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, έχοντας εξετάσει με συνέπεια και αίσθημα της ευθύνης τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης χειρισμού του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών από τον πρώην Υπουργό, τις αντικειμενικές και τις υποκειμενικές υποστάσεις.

Η πλειοψηφία στο πόρισμά της ζητά να διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία και σε Φορολογικές και Ελεγκτικές Αρχές αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento, καθώς και με άλλες καταγγελόμενες πράξεις που ελέγχονται από την τακτική Δικαιοσύνη.

Όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, το Πόρισμα θα διανεμηθεί στα κόμματα και τους βουλευτές και εν συνεχεία, θα οριστεί η ημερομηνία συζήτησης του στη Βουλή, καθώς και η ψήφιση σχετικά με το αν η υπόθεση του κ. Παππά θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

 

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα