Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 17:45

«Προτεραιότητα η ανασύσταση του κοινωνικού κράτους– ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η σημασίαμιας κοινωνικής πολιτικής που δεν αρκείται στις παθητικές παρεμβάσεις των επιδομάτων, αλλά αντίθετα προωθεί ενεργητικά την στοχοθεσία της για ισότητα των ευκαιριών και των δυνατοτήτων για όλους,ήταν το συμβολικό μήνυμα της τοποθέτησης του Τάσου Μπαρτζώκα, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας .

 Όπως ανέφερε ο Βουλευτής,το νομοσχέδιο βάζει την ελληνική κοινωνική πολιτική σε μία νέα διάσταση, θέτοντας στο επίκεντρο των ρυθμίσεων του τα παιδιά και την προστασία τους, τους ηλικιωμένους, καθώς και τα άτομα με αναπηρίες.

Όπως τόνισε για πρώτη φορά θεσπίζεται Το Εθνικό Σύστημα Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών Περιστατικών Κακοποίησης Ανηλίκων που είναι και ο πρώτος πανελλαδικώς ψηφιακός μηχανισμός τέτοιου είδους, στέλνοντας το αυστηρό μήνυμα ότικαμία συμπεριφορά κακοποίησης με θύμα τα παιδιά δεν είναι ανεκτή!

Επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο επικεντρώνεται και στη συνολική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μέσω της εφαρμογής του Προγράμματος «Κυψέλη» ,όπου εισάγονται καινοτομίες αναφορικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα και τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών, αναπηριών ή διαταραχών.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού, που κατοχυρώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για τη σημασία του, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία, αλλά για το χαρακτήρα του κοινωνικού κράτους, που επιτέλους αποκτά η χώρα μας.

Τέλος μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας την μεγάλη ικανοποίηση των συλλογικοτήτων ΑμεΑ του Νομού Ημαθίας με τις οποίες είναι σε συνεχή επαφή για την θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού.

 

Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:

https://youtu.be/0d7-F5_kjAk