Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 19:02

Στην Αρμενία ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Δημοκρατία της Αρμενίας πραγματοποιεί επίσκεψη ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας για την διδυμοποίηση (Twinning) των κοινοβουλίων Ελλάδας - Αρμενίας (μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο και Γιάννη Λοβέρδο).

Βασικός στόχος των προγραμμάτων Twinning είναι η ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας κοινοβουλίων κρατών μελών της Ε.Ε. με κοινοβούλια άλλων χωρών, με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής και την εποπτεία συμμόρφωσης με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο (Acquis).

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τσαβδαρίδης θα συμμετάσχει αύριο σε στρογγυλή τράπεζα ειδικών, που θα αναλύσουν την πορεία του έργου "Strengthening the capacity of the National Assembly of Armenia to further support CEPA oversight and implementation" που υλοποιεί η Βουλή των Ελλήνων και αφορά στην ενδυνάμωση και περαιτέρω στήριξη της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας μέσω της πραγμάτωσης στόχων που μεταξύ άλλων αφορούν και στην ενίσχυση των βασικών νομοθετικών λειτουργιών και τη βελτίωση των συστημάτων εργασίας της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας.

Με μεγάλη συγκίνηση ο κ. Τσαβδαρίδης μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές επισκέφθηκε και το Μνημείο της Γενοκτονίας, όπου απότισαν φόρο τιμής στους σφαγιασθέντες Αρμένιους από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε σχετική μάλιστα δήλωσή του, τόνισε ότι «η χώρα μας μοιράζεται μακρόχρονες ιστορικές, πολιτιστικές, μορφωτικές, οικονομικές σχέσεις και κοινές παραδόσεις με την Αρμενία και πάντα θα εργάζεται για την εδραίωση του διαλόγου, της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών στην πολύπαθη περιοχή του Καυκάσου.»