Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 17:40

Aπόστολος Βεσυρόπουλος : «Η Νέα Δημοκρατία ήταν και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον πολίτη.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε και θα συνεχίσει να αποδεικνύει ότι η φορολογική πολιτική μπορεί και οφείλει να έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αποδείξαμε ότι εκτός από την πολιτική της υπερφορολόγησης, του παραλογισμού των 29 φόρων που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση, υπάρχει και η πολιτική της μείωσης των φόρων.» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ.Βεσυρόπουλος τόνισε ότι η πολυεπίπεδη παγκόσμια κρίση που βιώνουμε  δεν αφήνει ανεπηρέαστη καμία χώρα ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κρίσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην πολιτική της μείωσης των φόρων, στην οποία με συνέπεια προχωρά και υλοποιεί η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της θητείας της :

  • Με τη συνολική μείωση κατά 35% του ΕΝΦΙΑ στα Φυσικά Πρόσωπα ποσοστό που υπερκαλύπτει την προεκλογική  δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.
  • Με την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και ανεξάρτητα από τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.
  • Με τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αντί του 22% που ίσχυε.
  • Με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 28% στο 22% και  σε μόνιμη βάση.
  • Με την επέκταση της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022, μέτρο που έχει ως άμεσα ωφελούμενους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες.
  • Με τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021 σε μόνιμη βάση
  • -Με την  επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φυσικά πρόσωπα σε μόνιμη βάση, από το φορολογικό έτος 2020.

 

Ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης σε μέτρα στήριξης για τους αγρότες, όπως:

  • Η καθιέρωση μηδενικού συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιείται στη γεωργία.
  • Η παράταση της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνει την θέληση και την αποφασιστικότητα μας να προχωρήσουμε μπροστά.Με τον Πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Με όλους τους Έλληνες, χωρίς αποκλεισμούς.Ανοίγοντας νέους δρόμους σε μία νέα Ελλάδα. Μια σύγχρονη χώρα, φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.»