Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 23:30

«Οι Έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση που επέβαλλε η Κυβέρνηση Τσίπρα»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και οαναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το αφήγημα του κ. Τσίπρα συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα.

 

Μια πραγματικότητα που είναι ιδιαίτερα σκληρή για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση και τα εξοντωτικά εισπρακτικά μέτρα που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Μόνο τον Ιούλιο, προστέθηκαν 2 δις. ευρώ νέα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και το Δημόσιο, με αποτέλεσμα, σωρευτικά, να υπερβαίνουν πλέον τα 97 δις. ευρώ.

 

Προστέθηκαν 200.000 πολίτες που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος. Το 30% των πολιτών δεν κατάφερε να πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, γεγονός που σε συνδυασμό με την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποδεικνύει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητά τους.

 

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή εικόνα, η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις. Μόνο τον Ιούλιο έγιναν 20.000 κατασχέσεις, ενώ από την αρχή του χρόνου ο συνολικός αριθμός τους υπερβαίνει τις 970.000. Με 700.000 επιπλέον πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων το επόμενο διάστημα.

 

Ποιος αλήθεια πιστεύει τον κ. Τσίπρα όταν 4.000.000 Έλληνες χρωστάνε στην εφορία;

 

Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Γιατί ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί.

 

Απαιτείται πολιτική αλλαγή, γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».