Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 17:28

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των πολιτών»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ιδιαίτερη αναφορά στα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των πολιτών που περιλαμβάνονται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, έκανε ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο περιέχει διατάξεις που αφορούν κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, προβλέπονται, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα μέτρα, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο:

 

1ον)Η παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, της ισχύος του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 13% που έληγε στις 30 Ιουνίουγια τα μη αλκοολούχα ποτά και αεριούχα νερά, τα εισιτήρια κινηματογράφων, τις μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους, την εστίαση, τα εισιτήρια εισόδου για ζωολογικούς κήπους αλλά και την παροχή υπηρεσιών από γυμναστήρια, κολυμβητήρια και σχολές εκμάθησης χορού.

«Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και της οικονομίας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» τόνισε σχετικά ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

2ον)Η παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, της αναστολής καταβολής στο Δημόσιο του 5% των νοσηλίων που εισπράττουν οι  Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης.

 

3ον)Η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των ασθενοφόρων και των ειδικών κινητών μονάδων, που αποκτώνται από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα οποία εξυπηρετούν ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Τέλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε ότι εντός του Αυγούστου του 2022 επιστρέφεταιο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

 

«Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αφορά το πετρέλαιο κίνησης που αγοράστηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το καταβλητέο ποσό θα υπολογιστεί με βάση την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση του ΟΣΔΕ 2021.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύει έμπρακτα, με συνεχείς φοροελαφρύνσεις και καίριες παρεμβάσεις, την διαρκή και ουσιαστική στήριξη τόσο του αγροτικού κόσμου όσο και όλων των πολιτών».

 

Από το πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου