Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 16:41

Παρέμβαση Βεσυρόπουλου για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τροπολογία με την οποία ζητά να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και να παραμείνουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (γηροκομεία), συνυπέγραψε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που συζητείται στη Βουλή.

 

Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, πλήττει αδιακρίτως μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου, καθώς επηρεάζει τις οικογένειες τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ωδεία, κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών, ΙΕΚ και ΚΕΚ αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου.

 

Επίσης, οι Βουλευτές επισημαίνουν, τον παραλογισμό της εκτίναξης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση στο 23%, τονίζοντας ότι η απαλλαγή της εκπαίδευσης από το ΦΠΑ, προβλέπεται και από την οδηγία 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρο 132).

 

Οι Βουλευτές ζητούν  ακόμα να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους, καθώς με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23% επιβαρύνεται υπέρμετρα το κόστος διαβίωσης τους στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (γηροκομεία).

 

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

 

«Η κυβέρνηση είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη αφού ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί αποκάλυψε ότι δεν ήταν απαίτηση των δανειστών η αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Αντίθετα ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η αύξηση αυτή πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια και ιδίως αυτή που στερείται για να εξασφαλίσει στα παιδιά της ένα καλύτερο αύριο και να τα ενισχύσει με εφόδια και γνώση». 

Σχετικά Άρθρα