Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 17:18

Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με την ομάδα SOS ΒΕΡΜΙΟ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε με την ομάδα SOS Βέρμιο, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου για την προστασία του περιβάλλοντος, που ψήφισε τελικά η Ν.Δ. παρά τη μαζική αντίθεση της κοινωνίας.

«Με το νομοσχέδιο ολοκληρώνεται νομικά η καταστροφή του Βερμίου. Ενός βουνού, που παρόλο το χαμηλό ενεργειακό του φορτίο, έχει την “ατυχία” να συνορεύει με το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και το δίκτυό της. Το Βέρμιο έχει ήδη 84 MW και 32 ανεμογεννήτριες. Τα νέα σχέδια όμως κάνουν λόγο για εγκατάσταση 1,5 GW στους δήμους Βέροιας και Νάουσας και 0,2 στο δήμο Πτολεμαΐδας. Σύνολο 1,7 GW στο Βέρμιο από τα 7 GW του εθνικού μας στόχου. Αυτό θα σημάνει την καταστροφή του Βερμίου», επεσήμανε η βουλευτής.

Στη συνάντηση τόσο η βουλευτής κα.Καρασαρλίδου όσο και η ομάδα SOS Βέρμιο εξέφρασαν από κοινού την ανησυχία τους για την υποβάθμιση του βουνού και του ευρύτερου περιβάλλοντος και συμφώνησαν να συνεχίσουν τον κοινό τους αγώνα. 

Ως εκπρόσωπος της Ημαθίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η βουλευτής θα καταθέσει από την πλευρά της Ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη με αίτημα τη μη υλοποίηση των αιολικών πάρκων μέχρι την ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ, με σκοπό να υπάρχει αναλογική χωροταξική ανά δήμο για την κάλυψη του εθνικού στόχου των 7 GW και να είναι συμβατή η εγκατάσταση με την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Κλείνοντας τη συνάντησή της με την ομάδα SOS Βέρμιο, η βουλευτής κα. Καρασαρλίδου δήλωσε την αμέριστη στήριξή της ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του Βερμίου αλλά και του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος της Ημαθίας, τόσο ως πολίτης της περιοχής όσο και ως εκπρόσωπος της περιοχής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ