Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 13:02

Ενημερωτική συνάντηση για το Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την αντίθεση τους στην κατασκευή Αιολικού Πάρκου «Φαραωνικού Τύπου», όπως ανέφεραν, διατράνωσαν φορείς της Νάουσας, της Ημαθίας και της Κοζάνης, σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Στέκι Νεολαίας.

Την συνάντηση διοργάνωσε το Κοινωνικό Μέτωπο “VermioSOS” και φορείς της Ημαθίας που αντιτίθενται στην κατασκευή Αιολικού «Φαραωνικού Τύπου» όπως αναφέρουν, Πάρκου στο Βέρμιο.

Οι ομιλητές ήταν η κ. Εύη Παπαγιαννούλη, μέλος του Νομαρχιακού Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο κ. Στέργιος Μποζίνης επίσης μέλος του Νομαρχιακού Τεχνικού Επιμελητηρίου και συνδικαλιστής της ΔΕΗ, ο Γιώργος Γεωργίου δικηγόρος από τη Βέροια και ο Πράσσος Στέφανος εργοδηγός της ΔΕΗ.

Παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία, όπως το γεγονός πως θα τοποθετηθούν 245 ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Βερμίου που ανήκει στην Ημαθία και 450 συνολικά, ενώ αναλύθηκαν ενδελεχώς οι πιθανές επιπτώσεις στη  φύση, η πιθανή μόλυνση του περιβάλλοντος και εκφράστηκαν φόβοι για μη αποκατάσταση  του έργου  όταν τελειώσει αλλά και ότι θα πληγεί άμεσα ο κτηνοτροφικός τομέας

Στο τέλος μετά την ενημέρωση, υπήρξαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους πολίτες και αποφασίστηκε η περαιτέρω ενεργοποίηση του κόσμου αλλά και δυναμικές κινητοποιήσει γα να μην προχωρήσει η κατασκευή του Αιολικού Πάρκου.

 

 

Σχετικά Άρθρα