Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 09:05

Πετυχημένη και άκρως ενδιαφέρουσα η ομιλία του Αθανάσιου Τσαυτάρη στη Νάουσα (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πετυχημένη και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία με θέμα «Η παράδοση και ο πολιτισμός με τη ματιά της σημερινής Βιοεπιστήμης», που πραγματοποίησες ο Αθανάσιος Τσαυτάρης , Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πρωί της Κυριακής  στην αίθουσα «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα» και η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος».

Ο κ. Τσαυτάρης, παρουσίασε με την απλότητα που τον χαρακτηρίζει, τη χρησιμότητα παραδοσιακών συνηθειών της καθημερινής ζωής, στη διατροφή την υγιεινή και διάφορες θεραπείες στην ιατρική, όπως επιβεβαιώνονται πλέον  από τη σύγχρονη επιστήμη.

Θυμίζουμε πως ο κ. Τσαυτάρης, είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας-ερευνητής, με σημαντικές επιστημονικές διακρίσεις, ενεργό συμμετοχή και πολύτιμη προσφορά σε εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς,

Σύμφωνα με όσα τόνισε, πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις της Βιοεπιστήμης τεκμηριώνουν αναπάντεχα, αλλά με αυστηρά αντικειμενικό τρόπο, την τεράστια αξία της Παράδοσης και του Πολιτισμού μας. Μπορούμε να βγούμε από τα αναπτυξιακά αδιέξοδα του καιρού μας, καθιστώντας τα πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας;

Παρόντες από πλευράς επίσημων ήταν η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Τάκης Μαυρογιώργος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Γιαννούλης, Προκόπης Μπίλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.