Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 10:24

Facebook Reactions: 6 νέες αντιδράσεις σε δημοσιεύσεις, αντί του Dislike

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πριν μερικές ημέρες, ο συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, είχε δηλώσει ότι η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εργαζόταν πάνω στην προσθήκη επιλογής ενός κουμπιού που θα έδειχνε καλύτερα την συναισθηματική ταύτιση του χρήστη με κάποια δημοσίευση, εκτός του κλασσικού like.

Σήμερα, ο ίδιος ο Zuckerberg, μας δείχνει ποια είναι τα σχέδια του Facebook, παρουσιάζοντας ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Reactions και το οποίο απέχει αρκετά από το Dislike κουμπί που πολλοί περίμεναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Reactions, θα δίνουν την ευκαιρία σε κάθε χρήστη του Facebook να έχει όχι ένα αλλά περισσότερους τρόπους να δηλώσει τη συναισθηματική του ταύτιση με μια δημοσίευση, με το κλασσικό like αλλά και 6 νέες "αντιδράσεις". Οι αντιδράσεις εμφανίζονται υπό τη μορφή γνωστών κινούμενων emoticons μόλις ο χρήστης πατήσει παρατεταμένα το Like, και τις οποίες μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα. Στις αντιδράσεις, περιλαμβάνεται ένα θυμωμένο emoticon, ένα λυπημένο αλλά και αυτό της αγάπης και του γέλιου.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η συγκεκριμένη υλοποίηση, έρχεται να επιβεβαιώσει τη δήλωση του Zuckerberg πριν μερικές ημέρεςότι στόχος του Facebook είναι να εκφράσει την ενσυναίσθηση του χρήστη για μια δημοσίευση και όχι τόσο τη διαφωνία του με αυτή. Κάτι τέτοιο συμβαίνει άλλωστε σε πολλές ιστοσελίδες όπως το Reddit, όπου η δημοτικότητα μιας δημοσίευσης επηρεάζεται από πόσες αρνητικής η θετικές ψήφους δεχθεί από την κοινότητα.

 

Μέχρι στιγμής, το Facebook δοκιμάζει τη λειτουργία των Reactions μέσα από την εφαρμογή του στο iPhone και μόνο για όσους ζουν στην Ισπανία και την Ιρλανδία ενώ σύντομα αναμένεται να επεκταθεί σε πολύ περισσότερες χώρες.

 

www.insomnia.gr

Σχετικά Άρθρα