Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 22:55

Covid– 19: Live διαδραστικός χάρτης εξάπλωσης των κρουσμάτων από το iMedD Lab!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Naousanews, σας παρουσιάζει ένα «ζωντανό», διαδραστικό χάρτη για την εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο, στην πρώτη της σελίδα όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία και στο link.

https://lab.imedd.org/covid19/?fbclid=IwAR1xf40A_219jbAt5hw4Y50KIyBK-bA5vw0AsA6c8sVkFB8P-ihvkWngWy8

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε, από τους καταξιωμένους συνάδελφους  Θανάση Τρομπούκη και Κέλλυ Κική, τους οποίους είχα την τιμή  να γνωρίσω στο πρόγραμμα «Newsroom Essentials» του Columbia Journalism School, στο iMedD,  στην Αθήνα.

Το iMEdD (Incubator for Media Education and Development) ο είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η εφαρμογή αποτυπώνει σε χάρτη τη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας και παγκοσμίως, ενώ παρουσιάζει συγκεντρωτικά τα στατιστικά στοιχεία, όπως αυτά γίνονται διαθέσιμα από τους επίσημους φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για την εξέλιξη των κρουσμάτων στον χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε «Σύνολο Κρουσμάτων» και σε «Νέα Κρούσματα» που ανακοινώνονται ανά ημέρα.

Επίσης, μπορείτε να δείτε την κατάταξη των νομών της Ελλάδας και των χωρών ανά τον κόσμο, με βάση τον αριθμό κρουσμάτων, το πλήθος όσων έχουν αναρρώσει ή τον αριθμό των θανάτων.

 Η παρούσα εφαρμογή ενημερώνεται, βελτιώνεται και εξελίσσεται διαρκώς, σε επίπεδο περιεχομένου και τεχνικής επάρκειας.

 

Βαλάντης Λιόλιος