Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 13:38

Ιστορικές στιγμές για το νοσοκομείο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Της Κατερίνας Ανθρακέα

 

Δεν θα μπορούσα να  μη γράψω για το νοσοκομείο μας, για τη γιορτινή μέρα που έζησε την Τρίτη.

Γράφω ως μια απλή εργαζόμενη, χωρίς θεσμικό ρόλο. Από τα χρόνια των μνημονίων σαν μέλος του Δ.Σ των εργαζομένων του νοσοκομείου, κάναμε πολλούς αγώνες για την επιβίωση του ιδρύματος. Πολλοί κατά καιρούς επικαλέστηκαν ότι είναι κέντρο υγείας, αλλά το τελευταίο διάστημα απέδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο πως είναι νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία.

Την Τρίτη ακούστηκε μετά από 9 χρόνια κλάμα νεογέννητου στο νοσοκομείο. Σήμερα μετά από 9 ολόκληρα χρόνια στο ληξιαρχείο του δήμου Νάουσας καταγράφεται η πρώτη γέννα. Ναι, επαναλειτούργησε η πολυπόθητη μαιευτική- γυναικολογική κλινική. Σήμερα το νοσοκομείο μας το προσπάθησε και το κατάφερε. Το νοσοκομείο χρειάστηκε να εξυπηρετήσει έναν τοκετό και το έκανε επιτυχώς. Η ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία δικαιούνται εύσημα.

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη γιορτινή μέρα, με εσάς που μας στηρίξατε στους αγώνες. Με όλους τους πολίτες του Δήμου Νάουσας γιατί τίποτα δεν ήταν εύκολο και αυτονόητο για την πλήρη λειτουργία αυτού του νοσοκομείου. Ελπίζω στη βοήθεια και στη στήριξη αυτής της προσπάθειας όλης της ημαθιώτικης πολιτικής δύναμης για τη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής για να μη μείνει στην ιστορία σαν πυροτέχνημα το σημερινό γεγονός. Θέλουμε το νοσοκομείο να πάει ψηλά και για να πραγματοποιηθεί αυτό πρέπει να αυτονομηθεί (αποσύνδεση) και να έχει μαιευτική.