Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 22:30

Θεματικό Σεμινάριο Feldenkrais: Η εξερεύνηση της Αναπνοής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλοι ξέρουμε ότι η ζωή είναι αδύνατη χωρίς την αναπνοή. Ο τρόπος που αναπνέουμε επηρεάζει άμεσα την ζωτικότητα, την εγρήγορση και τη συνολική μας υγεία. Η βέλτιστη αναπνοή προμηθεύει όλα τα όργανα και τους ιστούς με το αναγκαίο οξυγόνο, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.

Ο στόχος της μεθόδου Feldenkrais δεν είναι να διδάξει έναν ιδιαίτερο τρόπο αναπνοής και ελέγχου της αλλά να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η βέλτιστη αναπνοή να συμβεί μόνη της. Σε αυτό το δίωρο θα εξερευνήσουμε και θα εμβαθύνουμε στην ουσιαστική λειτουργία της. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους παρεμβαίνουν ή και την περιορίζουν και θα γνωρίσουν νέες επιλογές για μια πιο βαθιά και πλήρη αναπνοή. Η μέθοδος χρησιμοποιεί την επίγνωση, την κίνηση και την φαντασία προκειμένου να δουλέψει και τελικά να βελτιώσει την αναπνευστική διαδικασία.

Τα θεματικά σεμινάρια έχουν στόχο να δώσουν στον μαθητή μια συμπυκνωμένη πληροφορία με τρόπο βιωματικό που αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα σχετικά με το σώμα και την κίνηση. Μετά από ένα θεματικό σεμινάριο ένας μαθητής μπορεί να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη που αφορούν την περιοχή του ενδιαφέροντος μα και πάντα τη συνολικότερη λειτουργικότητα του σώματος και του νου. Οι ασκήσεις που δίνονται μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα και συνάμα είναι εύκολο να υιοθετηθούν από κάποιον για καθημερινή εξάσκηση συντείνοντας στην ωφέλεια από τη συμμετοχή του στα μαθήματα αυτά.

 

Πληροφορίες - Εγγραφές:

τ: 2332024234 - 6948409474

e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

fb: Θεματικό Σεμινάριο Feldenkrais: "Η εξερεύνηση της Αναπνοής"

 

Λίγα λόγια για τη μέθοδο Feldenkrais

 

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια εκπαιδευτική σωματική μέθοδος που επιδρά στο νευρικό σύστημα και σκοπό της έχει να ανακαλύψουμε πως να κινούμαστε  και να υπάρχουμε χωρίς περιττή προσπάθεια, πως να είμαστε λειτουργικοί απολαμβάνοντας την κάθε μας κίνηση.

Ιδρυτής της ήταν ο Moshe Feldenkrais, ο οποίος αντλώντας από μια μεγάλη ποικιλία γνώσεων (ήταν μηχανολόγος μηχανικός, επιφανής φυσικός επιστήμονας και διακεκριμένος δάσκαλος Judo) κατέγραψε μαθήματα τα οποία ασχολούνται λεπτομερειακά με όλο το σώμα. Η μέθοδος βασίζεται σε αρχές της φυσικής, της βιομηχανικής και της εμπειρικής κατανόησης της διαδικασίας της μάθησης και της ανθρώπινης ανάπτυξης. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη της μεθόδου είναι η αυξημένη ευλυγισία, η αποδοτικότητα της κίνησης, η  καλύτερη στάση του σώματος, η αυξημένη  ενέργεια και αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους, η καλύτερη διάθεση και η ενισχυμένη εγρήγορση, σκέψη και φαντασία.

Η τακτική μαθητεία βοηθά στο να βελτιώσει κάποιος πλευρές της καθημερινότητάς του, από το απλό περπάτημα, ή το κάθισμα έως τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του σε πιο απαιτητικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Feldenkrais «Όταν ξέρεις τις κάνεις, τότε μπορείς να κάνεις αυτό που επιθυμείς». Μέσω της επίγνωσης η κάθε βελτίωση είναι δυνατή.

Τα μαθήματα είναι κατάλληλα για:

  • Για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους και να κινηθούν με άνεση και ευχαρίστηση χωρίς πόνους και εντάσεις
  •  Για αθλητές, ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς που επιθυμούν  να προάγουν την τέχνη τους και να ξεπεράσουν περιορισμούς επίδοσης. 
  • Για όσους υποφέρουν από σοβαρά ορθοπεδικά και νευρολογικά προβλήματα και αναζητούν βελτίωση και ανακούφιση
  • Για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να παραμείνουν κινητικοί και αυτόνομοι

 

 

Σχετικά Άρθρα