Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 18:45

"Να βάλουμε τον πρωτογενή τομέα σε μια νέα εποχή"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κοντά στα μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της Ημαθίας βρέθηκε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μέσα από έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, ο κ. Βεσυρόπουλος παρουσίασε τις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τους αγρότες, που περιλαμβάνουν:

-Άμεση αξιοποίηση των 4 δις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που παραμένουν αδιάθετα.

-Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20%.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες.

-Ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές. 

-Tροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 50, ώστε να υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών και άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

-Εντατικοποίηση των ελέγχων για  τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

-Ανενεργές εγκαταστάσεις, εκτάσεις και υποδομές που βρίσκονται στα χέρια του Κράτους ή στον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας θα αξιοποιηθούν άμεσα.