Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 14:40

Παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα για συμπερίληψη των συμπύρηνων ποικιλιών στις παγετόπληκτες ποικιλίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας, με την οποία του γνωστοποιεί τον αποκλεισμό των συμπύρηνων ποικιλιών από τις παγετόπληκτες ποικιλίες, άρα και την εξαίρεση τους από τις διαδικασίες καταγραφής - εκτίμησης ζημιών και τη δυνατότητα αποζημίωσης τους. Κοινοποιώντας του το έγγραφο από την Αντιδημαρχία Αγροτικής Πολιτικής Βέροιας, τον καλεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως αναφέρει και το επισυναπτόμενο έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Τάσου Μπαρτζώκα εκ της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Πολιτικής Βέροιας, ενώ ο παγετός της 17ης Μαρτίου έπληξε εν συνόλω τις οπωροφόρες καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και παρά το γεγονός, ότι διαφαίνονται ήδη οι ζημίες και στις συμπύρηνες ποικιλίες, εν τούτοις στις παγετόπληκτες ποικιλίες εντάσσονται μόνο τα πρωιμανθή νεκταρίνια και τα επιτραπέζια ροδάκινα,

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα «τα ολοένα και συχνότερα φαινόμενα ανεπαρκούς κάλυψης των καλλιεργητών από τον ασφαλιστικό τους φορέα, για ζημίες που αποδίδονται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναδεικνύουν την ανάγκη επιτάχυνσης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συντονιστούμε όλοι οι θεσμικοί παράγοντες.».