Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 23:54

Συναντήσεις της Φρόσως Καρασαρλίδου με διοικήσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Φρόσω Καρασαρλίδου,  πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, συναντήθηκε την M. Tετάρτη με τις διοικήσεις  των Αγροτικών Συνεταιρισμών  Α.Σ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ (Πρόεδρος Λογγιζίδης Δημήτρης, Διευθυντής Νίκος Τσακίδης) και ΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ( Πρόεδρος Λουκανόπουλος Απόστολος, Διευθυντής Γιάννης Παπάζογλου)  και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, αλλά και οι συνεταιρισμοί αυτή την δύσκολη χρονιά. Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο Μάκης Ζάχαρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εξαγωγέας Φρούτων και γνώστης των  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγές, ιδιαίτερα μετά το νέο εμπάργκο και τον πόλεμο στην  Ουκρανία.

 

Οι διοικήσεις των δυο συνεταιρισμών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την δύσκολη χρονιά που έρχεται για τους συνεταιρισμούς, λόγω της τεράστιας αύξησης των λειτουργικών τους εξόδων (μεταφορικά, κόστος ψύξης, ηλεκτρικό ρεύμα).Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν και  στις δυσκολίες των παραγωγών μελών τους , οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής διαδικασίας. Ο διπλασιασμός της τιμής του  πετρελαίου , η μεγάλη αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος , οι τεράστιες αυξήσεις στα λιπάσματα και τα γεωργικά φάρμακα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής.

 

Η Φρ. Καρασαρλίδου τους ενημέρωσε για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για τον πρωτογενή τομέα:

  • Άμεση λήψη μέτρων στήριξης του εισοδήματος  και της παραγωγής
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής του ρεύματος
  • Μείωση Φ.Π.Α στα εφόδια και τρόφιμα .
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των αγροτών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας .
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για πλήρη κάλυψη και αποζημίωση σε όλα τα στάδια της ανθοφορίας.

Στο τέλος της συνάντησης  συνομολογήθηκε από όλους, ότι η πραγματικότητα είναι δραματική και αντίθετη από την εικόνα που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.