Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 20:21

Ερώτηση Τόλκα στη Βουλή για αθλητικές υποδομές Βέροιας: «Κύριε Αυγενάκη, τί θα κάνετε με το κολυμβητήριο Βέροιας, με την τεχνητή χιόνωση Σελίου και από πού θα τα χρηματοδοτήσετε;»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις αθλητικές υποδομές της Βέροιας και συγκεκριμένα για το Κολυμβητήριο και το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Όσον αφορά το κολυμβητήριο, μετά και τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο ΒέροιαςκοΒοργιαζίδη, ο βουλευτής Ημαθίας φέρνει το θέμα στη Βουλή και ζητάει από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το εάν σκοπεύει να στηρίξει ή όχι τη δημιουργία του κολυμβητηρίου ώστε να γνωρίζει και η τοπική κοινωνία.

Ο Άγγελος Τόλκας επιτίθεται στον κοΑυγενάκη επειδή κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βέροια ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν έκανε καμία αναφορά στο μεγάλο αυτό έργο το οποίο η κοινωνία αναμένει τόσα χρόνια. Ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κος Υφυπουργός προχωράει και ολοκληρώνει αντίστοιχα θέματα σε άλλους Νομούς και ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπως πχ έκανε με το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στα Χανιά ή επίσης με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου στις Μοίρες Ηρακλείου.

Επίσης, στην ίδια ερώτηση ο Άγγελος Τόλκας αναφέρεται και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου όπου ο κος Αυγενάκης υποσχέθηκε την εγκατάσταση τεχνητής χιόνωσης η οποία θα λειτουργήσει το επόμενο έτος. Ωστόσο η μελέτη τεχνητής χιόνωσης – μεταξύ άλλων - έχει παραδοθεί ήδη από το 2018 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΓΑ και επί 3 χρόνια δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τον κοΑυγενάκη. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο πώς ο κος Αυγενάκης μιλάει και πάλι για νέα μελέτη.

Κατόπιν τούτων ο Άγγελος Τόλκας θέτει το Υπουργείο προ των ευθυνών του και ζητά λεπτομέρειες τί θα γίνει και με τα δύο παραπάνω έργα αλλά και πώς θα χρηματοδοτηθούν, ενώ επαναφέρει το ερώτημά του για το πώς θα μοιραστούν τα 56 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον ορεινό τουρισμό σε όλη την χώρα και πόσα θα λάβουν το Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια.