Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 13:53

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του VERIA BASKETBALL CAMP 2016

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Veria Basketball Camp 2016 που διεξάγεται στους χώρους του Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας» και διοργανώνουν ο Κώστας Τσαρτσαρής σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και τα τμήματα μπάσκετ του Φιλίππου και του ΑΟΚ Βέροιας.

Πάνω από 170 παιδιά από 7 έως 17 ετών προσήλθαν στους χώρους του γηπέδου στις 08:45 και αφού ενημερώθηκαν από τους προπονητές για το πρόγραμμα της ημέρας και τους βασικούς κανόνες του camp χωρίστηκαν σε ομάδες.

Ακολούθησε 20λεπτο ζέσταμα  τόσο στον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο του  γηπέδου ενώ στην συνέχεια οι αθλητές πάντα σε ομάδες ακολούθησαν το πρόγραμμα προπόνησης που είχε ετοιμάσει η ομάδα προπονητών (πάσα, ντρίμπλα, σουτ, λει-απ κλπ).

Τα παιδιά με φανερό ενθουσιασμό και παρά τις ζεστές συνθήκες γνώρισαν αρκετά μυστικά του μπάσκετ από όλους τους προπονητές υπό το βλέμμα πάντα του Κώστα Τσαρτσαρή και του Μανώλη Παπαμακάριου, οι οποίοι συνεχώς έδιναν οδηγίες, συμβουλές, διόρθωναν ενώ απάντησαν στις δεκάδες ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά για το μπάσκετ και όχι μόνο.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε για την πρώτη ημέρα του camp: «Με περισσότερη εμπειρία φέτος όλα ξεκίνησαν ομαλά και χωρίς δυσκολίες. Μόνη δυσκολία η ζέστη την οποία όμως την αντιμετωπίζουμε με συχνά διαλείμματα και πολύ νερό. Βλέπω ήδη ότι τα παιδιά είναι χαρούμενα και ευχαριστούνται τις προπονήσεις. Χωρίσαμε τα παιδιά ανάλογα την ηλικία τους και τις ικανότητες τους και ανάλογη βέβαια είναι και οι προπόνηση που γίνεται σε κάθε ομάδα. Με τον Μανώλη (Παπαμακάριο) για δεύτερη χρονιά θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας σε αυτά τα παιδιά ώστε οι μικρότεροι να αγαπήσουν το μπάσκετ και οι μεγαλύτεροι να ανέβουν ένα επίπεδο παραπάνω.»

Ο Μανώλης Παπαμακάριος : «Η εμπειρία που αποκτήσαμε πέρσι μας βοήθησε ώστε φέτος να είμαστε πιο οργανωμένοι και η πρώτη ημέρα κύλησε πολύ καλά παρόλο τη μεγάλη συμμετοχή που έχουμε και φέτος. Θέλουμε αυτό το campνα γίνει θεσμός για την πόλη της Βέροιας και τα παιδία να το περιμένουν με ανυπομονησία. Εκτός της εκμάθησης βασικών κανόνων και τεχνικών του μπάσκετ προσπαθούμε και εγώ και ο Κώστας τα παιδιά να μάθουν τρόπους συμπεριφοράς, αλληλοσεβασμού, συνεργασίας, εφόδια που θα τους χρειαστούν και στην υπόλοιπη ζωή τους. Είμαστε κι εμείς γονείς και νιώθουμε τεράστια υποχρέωση και ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους γονείς που μας εμπιστεύονται για τόσες ώρες τα παιδιά τους. Μας τιμούν με αυτό που κάνουν και εμείς από την μεριά μας προσπαθούμε τα παιδιά να μην έχουν κανένα πρόβλημα και να είναι ευχαριστημένα. Θέλουμε τα παιδιά να φεύγουν από το γήπεδο κουρασμένα, με την καλή έννοια, γεμάτα πληροφορίες και χαμογελαστά. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε θα έχουμε πετύχει τον σκοπό μας.»

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και video καθώς και ενημέρωση στην σελίδα του Veria Basketball Camp στο facebook

(http://www.facebook.com/veriacamp)

Σχετικά Άρθρα