Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 20:15

Κοπή βασιλόπιτας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2020 ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας έκοψε τη βασιλόπιτά του στις δομές της Στέγης Δημιουργίας και του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κ. Βοργιαζίδης, ο βουλευτής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η εκπρ. του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Νίκη Καρατζιούλα, ο Στρατηγός κ. Σάββας Κολοκούρης, ο Δ/ντής της Αστυνομίας Ημαθίας κ. Διονύσιος Κούγκας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Α. Τσαχουρίδης,  κ. Στ. Κελεσίδης, η κ. Σύρμούλα Τζήμα – Τόπη, η Πρόεδρος του ΔΕ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Γεωργία Μπατσαρά, η εκπρ. της ΠΟΣΟΨΥ και Πρόεδρος του ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Καπασακάλη, εκπρ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών  και του «ΕΡΑΣΜΟΥ» και πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

  Στην αρχή ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου που έκλεισε πέντε χρόνιας λειτουργίας, στις προσπάθειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους, την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας.

  Μίλησε για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές Βέροιας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΒΑΑ του Δήμιου Βέροιας στα πλαίσια των ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ μέσα σε ένα χρόνο τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους του Προγράμματος και τόνισε την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του και μετά τον Δεκέμβριο του 2020 που λήγει το πρόγραμμα.

  Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κ. Βοργαζίδης μίλησε για το σημαντικό έργο του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στον τομέα της ψυχικής υγείας, τη στήριξη του Δήμου στο έργο αυτό και τη βούληση για τη συνέχιση και ενδυνάμωσή του.

  Ο βουλευτής κ. Λ. Τσαβδαρίδης αναφέρθηκε και αυτός στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας, στο σημαντικό έργο του Κέντρου Υποστήριξης και κάλεσε όλη την πολιτειακή και αυτοδιοκητική ηγεσία να συνεργαστούν όλοι μαζί ώστε το έργο αυτό να συνεχίσει τη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.

  Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, όπου το φλουρί το έτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος Βέροιας, ενώ στα ατομικά πιτάκια το φλουρί κέρδισε ο κ. Τόπης Αθανάσιος. Το δώρο ήταν ένα χειροποίητο κόσμημα (κολιέ) προσφορά της  κ. Λίνας Τουπεκτσή, που του το παρέδωσε η ίδια.

  Το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή του.

Ευχαριστεί επίσης :

  • Την κ. Λίνα Τουπεκτσή για την προσφορά του κοσμήματος
  • Το Αρτοζαχαροπλαστείο «ΚΟΓΙΑΣ» και το αρτοζαχαροπλαστείο «ΤΖΕΠΟΣ» για την προσφορά γλυκισμάτων και της βασιλόπιτας

 

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

                                                          Γιώργος Σαλιάγκας