Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 19:27

Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Βεργίνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

   Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 επισκέφτηκε το Σπίτι της Βεργίνας η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κυρία ElisabethK. Lee συνοδευόμενη από την υπάλληλο του Προξενείου κ. Ιωάννα Κουτσουνάνου. Τους επιφανείς επισκέπτες υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, η Διευθύντρια του Κέντρου θεραπείας τραύματος κ. Θεοδώρα Νιώπα, ο Παιδαγωγός κ. Κώστας Μακρίδης,  καθώς και εργαζόμενοι στη Δομή.

   Η κυρία Πρόξενος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  για το ιστορικό της ίδρυσης και για τη στοχοθεσία της λειτουργίας των Δομών του Οργανισμού, ενώ η κ. Νιώπα ανέλυσε τη νευραλγική σημασία της θεραπείας του τραύματος των παιδιών-θυμάτων κακομεταχείρισης και για τα προγράμματα που εξελίσσονται για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Ο υπεύθυνος εθελοντών και επικοινωνίας κ. Κοσμάς Παπαχρήστου αναφέρθηκε στο ρόλο των εθελοντών και στο διαρκώς εντεινόμενο ενδιαφέρον προς εκπαίδευση-κτήση εμπειρίας σπουδαστών ελληνικών πανεπιστημίων επί πτυχίω, στις δομές του Οργανισμού. Τέλος, ο μουσικοδιδάσκαλος κ. Λάζαρος Μπίντσης περιέγραψε την θεραπευτική αξία της μουσικής και της διεξαγωγής ειδικών εργαστηρίων για τα παιδιά του Σπιτιού.

   Η κ. Leeέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα διαμείφθηκαν και ζήτησε πολλές διευκρινήσεις για το ασκούμενο έργο, ενώ δεσμεύτηκεστην πραγματοποίηση εκδήλωσης για τα παιδιά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο κ. Σιδηρόπουλος ευχαρίστησε τόσο την κ. Πρόξενο όσο και την κ. Κουτσουνάνου, για το διαρκές ενδιαφέρον τους και τη βοήθεια που έχει έως τώρα παρασχεθεί, καθώς αυτή έχει αποτυπωθεί ευεργετικά στην αποτελεσματικότητα του επιτελούμενου έργου.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.