Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 16:08

Φρόσω Καρασαρλίδου με δημάρχους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για ζητήματα των δυο δήμων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζοντας τις επαφές της με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε συναντήσεις με τους δημάρχους Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Καρανικόλα και Γκυρίνη για ζητήματα των δυο δήμων.

 

* Με τον δήμαρχο Νάουσας

 

Με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Καρανικόλα συζήτησαν αρχικά τα προβλήματα που έφερε η περίοδος της καραντίνας κυρίως σε οικονομικό επίπεδο τόσο στους δημότες όσο και στις εμπορικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που πήρε ο Δήμος. Η βουλευτής ενημερώθηκε στη συνέχεια για τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και τον «Φιλόδημο», καθώς και για τα αθλητικά έργα του δήμου που είχε εντάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ΓΓΑ σε Χαρίεσσα, Κοπανό, Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι και Στράντζα, με τον δήμαρχο να ενημερώνει ότι προχωράνε κανονικά αν και με καθυστερήσεις.

 

Η βουλευτής ενημέρωσε τον δήμαρχο για τις ενέργειές της σχετικά με την ολοκλήρωση του άξονα Σκύδρα – Νάουσα – Εγνατία και τόνισε ότι θα πρέπει να πιέσουν όλοι ώστε να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του κόμβου Μονοσπίτων που είναι το πλέον ώριμο προς υλοποίηση τμήμα αλλά και το πλέον επικίνδυνο, με τον δήμαρχο να είναι θετικός. Για τον προαστιακό και τη δημιουργία μιας ταχύτερης σιδηροδρομικής σύνδεσης Έδεσσας-Νάουσας – Θεσσαλονίκης, θέμα που είχαν συζητήσει στην προηγούμενη επίσκεψη της βουλευτού, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι είχε επαφές με τους αρμόδιους και ότι είναι υπό συζήτηση ο σχεδιασμός μιας νέας γραμμής Θεσσαλονίκη- Σκύδρα- Έδεσσας χωρίς όμως τη Νάουσα που πιθανόν να μείνει με την παλιά γραμμή.

 

Για το επίκαιρο θέμα των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο η βουλευτής και ο δήμαρχος συμφώνησαν ότι είναι μεν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά θα πρέπει να υπάρχει μία εθνική στρατηγική και να μην επωμίζονται το βάρος συγκεκριμένες περιοχές.

 

Αμφότεροι δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία για την ανάδειξη και επίλυσης προβλημάτων του δήμου και για την προσπάθεια ανάπτυξής του.

 

* Με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας

 

Με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη συζητήθηκαν τα μέτρα που πήρε ο Δήμος εν μέσω πανδημίας και την στάση της Πολιτείας απέναντι στους ΟΤΑ, με τον δήμαρχο να ενημερώνει ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα από την πλευρά της δημοτικής αρχής όμως η οικονομική ενίσχυση από το Κράτος ήταν πολύ μικρή. Σε ερώτηση της βουλευτού για τις σχολικές καθαρίστριες που μεταφέρθηκαν από την Α/θμια στην Β/θμια Εκπαίδευση με τον άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα υγιεινής στα σχολεία, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μόλις ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους, όμως χρειάζονται επιπλέον άτομα να προσληφθούν για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω των μέτρων πρόληψης.

 

Συζήτησαν επίσης το θέμα της ανακύκλωσης και της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, των αναπτυξιακών έργων στην Αλεξάνδρεια όπως είναι το OpenMallκαι της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας με αφορμή την πρόσφατη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο και της ανάγκης ενίσχυσης με αστυνομικούς μιας και η παραβατικότητα και ιδιαίτερα στο Πλατύ έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

 

Η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η κατασκευή του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, ένα έργο που είχε χρηματοδοτηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον δήμαρχο να ενημερώνει ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται και θα παραδοθεί μέχρι το φθινόπωρο. Η κα Καρασαρλίδου ζήτησε να ενημερωθεί και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για το μεγάλο αρδευτικό έργο Μελίκης - Αιγινίου Πιερίας, για το οποίο η βουλευτής στην προηγούμενη θητεία της είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρώην αρμόδιο υπουργό κ. Χαρίτση και η χρηματοδότηση του είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον δήμαρχο να ενημερώνει ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν εξελίξεις.

 

Ενημερώθηκε τέλος σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή του δήμου αφού υπάρχουν πολύ ορυζώνες. Όπως είπε ο κ. Γκυρίνης, η διαδικασία έχει ξεκινήσει έγκαιρα από την Περιφέρεια και ο δήμος συνεισφέρει με επιπλέον κονδύλια στην αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτι που θα έπρεπε να ήταν αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας.

 

Κλείνοντας η βουλευτής ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι πάντα δίπλα στους δημότες της Αλεξάνδρειας σε ό,τι χρειαστούν για να αναδείξει τα θέματα του δήμου και να συνεισφέρει με ό,τι μέσα διαθέτει για την ανάπτυξή του.