Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 20:41

Ξεκινάει ο ηλεκτροφωτισμός στον περιβάλλοντα χώρου του χιονοδρομικού Σελίου μετά από παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πλέον ο  περιβάλλοντας χώρος του Χιονοδρομικού Σελίου θα ηλεκτροφωτίζεται καθημερινά, για όλο το υπόλοιπο του καλοκαιριού, κατόπιν της παρέμβασης Τάσου Μπαρτζώκα.

Όπως είχε επισημάνει ο Βουλευτής με επιστολή του προς τον Υπουργό, κ. Αυγενάκη, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, θεωρείται το «στολίδι» της Ημαθίας και το μοναδικό Χιονοδρομικό, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Σελίου. Η ευκολία στην προσβασιμότητα του αλλά και η τρέχουσα συγκυρία, που επιβάλλει αποστασιοποίηση και άθληση σε εξωτερικούς χώρους, το καθιστά πόλο έλξης τόσο για τους δημότες της τοπικής κοινότητας, όσο και για δημότες των ευρύτερων περιοχών (Βέροια, Νάουσα).

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο Τάσος Μπαρτζώκας, ενώ το Χιονοδρομικό διαθέτει υποδομή ηλεκτροφωτισμού, από το 2011 δε λειτουργεί, με συνέπεια την απαξίωση της και τη μη διευκόλυνση των δημοτών να κάνουν χρήση του χώρου, όπως σύντομες περιπατητικές διαδρομές και ατομική άθληση.

Το ζήτημα πλέον θεωρείται λυμένο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς έπειτα από αλλεπάλληλη επικοινωνία του Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό, αλλά και το ΔΣ του Χιονοδρομικού, αποφασίστηκε η καθημερινή ηλεκτροφώτιση του περιβάλλοντα χώρου του Χιονοδρομικού. Μάλιστα, το κόστος το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Γενική Γραμματεία Αθλητισμούμε έκτακτη επιχορήγηση προς το Χιονοδρομικό,καθώς όπως είχε τονίσει ο Βουλευτής είναι σημαντικό να μην υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Χιονοδρομικού Σελίου.