Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 20:32

Επίσκεψη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Βουλευτή κ. Τάσσου Μπαρτζώκα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021,επισκέφτηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ) της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ο Βουλευτής Ημαθίας κύριος Τάσσος Μπαρτζώκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Τον κύριο Βουλευτή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Μάνος Βαρακλής, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Βαλάντης Καραγιάννης, ο Κοινωνικός Λειτουργός της Δομής κ. Μιλτιάδης Μελιόπουλος, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό της Δομής.

Ο κ. Μπαρτζώκας ενημερώθηκε σε βάθος για το πρότυπο έργο που γίνεται στο ΚΗΦ, στο οποίο λαμβάνουν υπηρεσίες αυτή τη στιγμή 40 παιδιά: για τα περιστατικά που γίνονται δεκτά και έχουν υποστεί κακομεταχείριση ή παραμέληση, για την παρεχόμενη σε αυτά υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, για τα εφαρμοζόμενα, ατομικά και ομαδικά προγράμματα αποκατάστασης, για τα εργαστήρια παιδιών και εφήβων που λειτουργούν, για τις προοπτικές που διανοίγονται στα ωφελούμενα παιδιά και για τη σημασία όλων αυτών στη γενικότερη προσπάθεια συγκράτησης της κοινωνικής συνοχής και πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της παραμονής των παιδιών στους κόλπους της οικογένειας και περιγράφτηκε η ανάλογη προσπάθεια της Δομής για την παντοειδή στήριξη των οικογενειών τους. Οκ. Βουλευτής περιηγήθηκε όλους τους χώρους και ενημερώθηκε ειδικότερα από την Ψυχολόγο και μία εκ των Παιδαγωγών του ΚΗΦ για το ιδιαίτερο έργο τους.

   Ακολούθως ο κ. Μπαρτζώκας ενημερώθηκε για το έργο και των άλλων Δομών του Οργανισμού, του Σπιτιού της Βεργίνας στο οποίο παρέχεται μακρά φιλοξενία σε 12 παιδιά, της Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων, όπου φιλοξενούνται 4 έφηβοι και νέοι και του Κέντρου Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και Θεραπείας Τραύματος, το οποίο κατά τη διάρκεια του 2020 παρέσχε δωρεάν ιατροφαρμακευτική, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε 424 συνανθρώπους μας, κάθε ηλικίας.

   Μετά αυτή την ενδελεχή ενημέρωση, οι διοικούντες και τα στελέχη της Πρωτοβουλίας για το Παιδί έθεσαν στον κ. Βουλευτή θεσμικά ζητήματα προς εξέταση και επίλυση, καθώς και προβλήματα προς αντιμετώπιση, τα οποία αυτός άκουσε με μεγάλη προσοχή. Η συνάντηση έληξε με την διαπίστωση της μεγάλης σημασίας που έχει για την Ημαθία και την Κ.  Μακεδονία η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της λειτουργίας του Οργανισμού, με την επιβεβαίωση της εμπέδωσης σταθερών δεσμών ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και τη διατύπωση θερμών ευχαριστιών για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδείχθηκε.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.