Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 16:53

Για θέματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της πυροπροστασίας των δασών ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον αρμόδιο Υφυπουργό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τον Υφυπουργό του νεοσύστατου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά, είχε συνάντηση ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Υπουργείο προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφορούν και στον Νομό Ημαθίας.

Κυρίαρχα αυτών, το ζήτημα της βέλτιστης δυνατής υποβοήθησης του έργου της πυροσβεστικής  υπηρεσίας προκειμένου να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο φυσικών καταστροφών από απρόβλεπτα και μεγάλης έντασης συμβάντα καθώς και της δυνατότητας έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων στο προσωπικό – εφόσον υπάρξουν οι σχετικές μελέτες - όταν υπάρχουν διογκωμένες υπηρεσιακές ανάγκες κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπροσθέτως ο κ. Τσαβδαρίδης έθεσε προς συζήτηση στον κ. Τουρνά το ζήτημα της ανάγκης αναγνώρισης του επαγγέλματος του Πυροσβέστη ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών τους οργάνων, το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των μηχανοκίνητων μέσων αλλά και του εξοπλισμού, που θα πολλαπλασιάσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πυροσβεστών μας και θα θωρακίσει την ασφάλεια στην εργασία τους αλλά και το ζήτημα της ενίσχυσης της πυροπροστασίας των δασών με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό προκειμένου να μεγεθυνθεί η προστασία των δασικών μας πόρων, να θωρακιστεί η δημόσια περιουσία και να διαφυλαχθεί η βιοποικιλότητα του φυσικού κάλλους.

Ο κ. Τουρνάς τόνισε ότι ήδη από την αρχή της θητείας του ενημερώνεται λεπτομερώς για όλα τα θέματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, πάντα με γνώμονα τόσο τον απόλυτο σεβασμό στον δύσκολο ρόλο και καθήκον των πυροσβεστών μας όσο και την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του πυροσβεστικού σώματος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.