Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 11:06

Τάσος Μπαρτζώκας: Η Ημαθία μπορεί να γίνει το πιο επιτυχημένο παράδειγμα Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για την Ημαθία, ως επιτυχημένο παράδειγμα Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού, τοποθετήθηκε ο ΤάσοςΜπαρτζώκας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, κάνοντας από το Βήμα της Βουλής ένα λεκτικό οδοιπορικό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.

Τοποθετώντας την Ημαθία στην κορυφή των προορισμών, ανέδειξε τα στοιχεία του τόπου του, εστιάζοντας στην ακτινοβολία του πολιτιστικού της πλούτου, στις πολύπλευρες εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει ο σύγχρονος ταξιδιώτης μέσω της γαστρονομικής και οινικής εξερεύνησης, καθώς και των λοιπών θεματικών δραστηριοτήτων.

Τόνισε ότι η τουριστική εκδοχή της Ημαθίας δεν είναι μια ουτοπία, αλλά αντίθετα μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει ένα μερίδιο από την «πίτα» μιας δραστηριότητας που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Όντας σταθερά υποστηρικτής της συνεργασίας, μίλησε για το νέο πλαίσιο συνεργειώνμεταξύ πολιτικής ηγεσίας, κεντρικής διοίκησης, ΟΤΑ και ιδιωτικού τομέα που εγκαινιάζει το νομοσχέδιο, καθώς όπως ανέφερε «η εθνική προσπάθεια για αλλαγή του τουριστικού μοντέλου πρέπει να υψωθεί στη δύναμη του όλοι μαζί».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έχει αναγάγει την τουριστική ανάδειξη της Ημαθίας σε κεντρικό στοιχείο του οράματός του για την ανάπτυξή της,γεγονός που αποδεικνύεται και από τις συνεχόμενες παρεμβάσεις του. Υπενθύμισε στον Υπουργό, κ. Κικίλια την πολιτική του δέσμευση για διοργάνωση τουριστικής ημερίδας στην Ημαθία,προκειμένου να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι για τις δυνατότητες που υπάρχουν και να καρποφορήσουν οι ευκαιρίες, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, επανέλαβε την πρωτοβουλία του στην κ. Ζαχαράκη, για ένα οινικό οδοιπορικό στον τόπο του, το «σταυροδρόμι των Δρόμων του Κρασιού», όπως ανέφερε.