Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 18:09

Ο Άγγελος Τόλκας στη συζήτηση του Αναπτυξιακού Νόμου : «Οι Βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία δεν έχουν αναφερθεί σε καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία στο Νομό μας. Υποθέτω ότι ντρέπονται γι’ αυτό. Αλλά δυστυχώς δεν διεκδίκησαν και τίποτα»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Άγγελος Τόλκαςστις 2/2/2022. Για ακόμη μία φορά απευθύνθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης, που ήταν παρών στη συζήτηση, και τον έθεσε προ των ευθυνών του για τις εξαγγελίες που έχουν γίνει για την Ημαθία. Για τα 10,7 εκατομμύρια, για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, για την τεχνητή χιόνωση στο Σέλι, για την αξιοποίηση της Κουλούρας. 

Ακολούθησε η τοποθέτησή του για το πλαίσιο, στο οποίο συζητιέται ο Αναπτυξιακός Νόμος. Τόνισε το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, μέσα από την εσφαλμένη διαχείριση τόσο κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι η διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η ακρίβεια που προκαλείται από την απουσία της Κυβέρνησης, η αδυναμία διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και η γενική εικόνα φίμωσης και καθοδήγησης της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στα προβλήματα της περιφέρειας, ο Άγγελος Τόλκας εξέφρασε τον προβληματισμό της αγοράς για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τη στιγμή που αντικρύζουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ανατιμήσεις σε όλα τα είδη, εκμηδενισμό της κατανάλωσης και τελικά έλλειψη ρευστότητας.

Εστίασε στα αντίστοιχαπροβλήματα που αντιμετωπίζουνοι αγρότες με την αύξηση των τιμών όλων των αγροεφοδίων και του ρεύματος αλλά και τον κίνδυνο που διαφαίνεται από την ιδιωτικοποίηση των ΤΟΕΒ. Ενώ αναφέρθηκε και στο προηγούμενο Νόμο των λαϊκών αγορών που πλήττει τους μικρούς παραγωγούς.

Στη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο ο Άγγελος Τόλκας έθεσε το βασικότερο πρόβλημα. Δηλαδή ο Αναπτυξιακός Νόμος θέτει ένα πλαίσιο αλλά τα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν έχουν ήδη δεσμευτεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ελληνική ελίτ και δεν προβλέπεται καμία πρόνοια προς την κοινωνική πλειοψηφία.

Ακολούθως, παρουσίασε προτάσεις για μία άλλη φιλοσοφία του Αναπτυξιακού Νόμου, με έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την Περιφέρεια, τη νέα γενιά, τους κλάδους που δημιουργούν πλούτο και ανταγωνιστικότητα για τη χώρα. Αναφέρθηκε στις δημόσιες υποδομές που χρειάζεται η χώρα, τη σημασία της υγείας και της εκαπίδευσης.

Κλείνοντας την ομιλία του, επανέφερε το αίτημα για εκλογές, για να προχωρήσει και η ανάπτυξη για όλους στον τόπο. 

 

 

 

 

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ