Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 22:32

Με βάση την παράδοση ξεκίνησε και επίσημα η Ναουσαίικη Αποκριά (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με κεντρικό σύνθημα πως ταυτότητα της Νάουσας είναι η παράδοση, ξεκίνησε και επίσημα την Τσικνοπέμπτη η Ναουσαίικη Αποκριά από το δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα και την αντιδήμαρχο Δώρα Μπαλτατζίδου.

Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Νάουσας  με τίτλο  «Ταυτότητά μας, η Παράδοση» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Στην έναρξη των εκδηλώσεων «Νάουσα - Αποκριά 2020»  πραγματοποιήθηκε  η βράβευση του καλύτερου σχεδίου του διαγωνισμού «Γίνε νονός της Αποκριάς» με το βραβείο «Δημήτρης Σκούπερ», ο οποίος διεξήχθη  - κατόπιν πρόσκλησης - με την συμμετοχή σχολείων του Δήμου και έπειτα ακολούθησε η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας.

Έπειτα, ακολούθησε φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής με πατινάδες, μουσική και χορούς από τη όλη την Ελλάδα από τους λαογραφικούς συλλόγους και την συνοδεία των παραδοσιακών οργανοπαικτών του Δήμου Νάουσας. (Συμμετείχαν: Ο  Όμιλος «Γενίτσαροι & Μπούλες», Λύκειο Ελληνίδων, «Πυρσός», «Αράπιτσα», Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων, Σύλλογος «Ο Νταβέλης», «Άρκτος» Αρκοχωρίου).  Επίσης, η Ομάδα «Ανταρτών» χάρισε άφθονο γέλιο σε κατοίκους και επισκέπτες, καθώς παρουσίασε τη  ναουσαίικη σάτιρα με θέμα «Η λίμνη των κούρκων».