Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 12:55

Ξεκίνησε και πραγματοποιείται ήδη το παιχνίδι πόλης «Απόδραση στη Δράση» από τους Φίλους του Καρναβαλιού Νάουσας (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με κέφι και ενθουσιασμό ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και παρουσία των κορών του αείμνηστου Χρήστου Λαναρά, ξεκίνησε και πραγματοποιείται ήδη με τη συμμετοχή 12 ομάδων από όλη την Ελλάδα, το παιχνίδι πόλης «Απόδραση στη Δράση» από τους Φίλους του Καρναβαλιού Νάουσας.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΕΡΙΑ» του Πολυχώρου Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς παρουσία επίσης του Βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα, του δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, των αντιδημάρχων Δώρας Μπαλτατζίζου, Αντώνη Καραγιαννίδη και Βασίλη Τζουβάρα, του τέως δημάρχου και επικεφαλής του «Κοινού Τόπου» Νίκου Κουτσογιάννη, δημοτικών συμβούλων, φορέων της πόλης και φυσικά των ομάδων που συμμετείχαν.

Την έναρξη παρουσίασαν η Εύη Δημητρίου, Νίκος Βαρβέρης και Χαράλαμπος Φανιάδης.

Το παιχνίδι πόλης  «Απόδραση στη Δράση πραγματοποιείται σε διάφορα τοπόσημα της πόλης ως μια ενιαία δράση γνώσεων γύρω από την τοπική ιστορία τη Ναουσαίικη παράδοση και τη γαστρονομία της.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι πόλης που διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη ενώ η ομάδα των Φίλων του  Καρναβαλιού της Νάουσας το γνώρισε σε όλο το μέγεθός του, συμμετέχοντας στο αντίστοιχο παιχνίδι της πόλης της Θεσσαλονίκης όπου μάλιστα έλαβε και την τρίτη θέση.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει πέντε σταθμούς - δοκιμασίες σε τοπόσημα της Νάουσας όπου οι διαγωνιζόμενοι μετά την παρουσίαση της θεματολογίας που σχετίζεται με το κάθε τοπόσημο καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις του θέματος που παρουσιάστηκε, συλλέγοντας πόντους ανάλογα με τις σωστές απαντήσεις.

Με την βοήθεια των μελών του Σώματος  Ελληνικού Οδηγισμού  θα  γίνεται η καταμέτρηση- καταγραφή των πόντων .

Οι διαγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν παραποτάμια πεζή διαδρομή στο «σπίτι» του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες με την αντίστοιχη διαδικασία σχετικά με το δρώμενο.

Επόμενος σταθμός, η  Αγία Παρασκευή όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους θα υπάρχει αντίστοιχη δοκιμασία σχετική με παραδοσιακές φορεσιέςτους. Εκεί θα υπάρξει στάση για ξεκούραση και θα προσφερθεί σε όλους ένα ελαφρύ γεύμα

Ακολουθεί γαστρονομική δοκιμασία τοπικών εδεσμάτων και κρασιών της Νάουσας, στον Πύργο Ρολογιού της πόλης.

Οι παίκτες καταλήγουν  στο πλακόστρωτο του Πάρκου της Νάουσας όπου η τελική δοκιμασία με παιχνίδια δράσης, θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού.

Θα ακολουθήσει  το αποχαιρετιστήρια πάρτι με πολλές πολλές εκπλήξεις

Στις τρείς  πρώτες ομάδες θα δοθούν σημαντικά έπαθλα, ενώ  για όλους οι «Φίλοι του Καρναβαλιού της Νάουσας» έχουν μεριμνήσει για αναμνηστικά δώρα.