Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 09:41

Δεν θα πιστεύετε τι κάνει ο καφές στα μαλλιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Όλα τα οφέλη της καφεΐνης, όπως δημοσιεύθηκαν στο International Journal of DermatologyΚαλά νέα για όσες αρνούνται να κατευνάσουν τον εθισμό τους στον καφέ.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Δερματολογίας, η καφεΐνη διεγείρει το στέλεχος της τρίχας και παρατείνει τον κύκλο ζωής της, καθώς μπλοκάρει τις επιπτώσεις της χημικής ουσίας DHT, η οποία και είναι ο συνήθης ύποπτος για την απώλεια μαλλιών και τα κατεστραμμένα τριχοθυλάκια.
 
 
Εκτός αυτού, διαπιστώθηκε ότι τα τριχοθυλάκια των γυναικών ανταποκρίνονταν πιο αποτελεσματικά στην καφεΐνη, σε σχέση με αυτά των ανδρών.
 
«Τα θυλάκια των μαλλιών που υποβλήθηκαν σε αγωγή με καφεΐνη, εμφάνισαν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα στις πρώτες 24 ώρες και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις οκτώ ημέρες» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Tobias Fischer.
 
Δυστυχώς όμως ο πρωινός καφές δεν θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τόσο εύκολα τα μαλλιά που ονειρευόμαστε. Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα της MailOnline, θα πρέπει κανείς να πίνει από 50 έως 60 καφέδες την ημέρα, προκειμένου τα μαλλιά του να «απορροφήσουν την απαραίτητη δόση τους», κάτι πρακτικά αδύνατο.
 
Γι' αυτό μια καλή εναλλακτική λύση είναι η χρήση κατάλληλων προϊόντων για μαλλιά που περιέχουν ως κύριο συστατικό την καφεΐνη, όπως leave-on κρέμες και ειδικά σαμπουάν και conditioner.
 
www.marieclaire.gr

Σχετικά Άρθρα