Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 19:42

Τι λέει το ύψος του τακουνιού γαι την προσωπικότητα μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μπορεί τα ρούχα μας πράγματι να έχουν τη δική τους σημειολογία και να στέλνουν μηνύματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτός που βρίσκεται απέναντί μας βγάζει για μας τα σωστά συμπεράσματα.
 
Οπότε το μήκος της φούστας, το ύψος του τακουνιού ή το βάθος του ντεκολτέ μπορεί να προκαλούν συγκεκριμένους και άρδην σεξιστικούς συνειρμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μόνο κριτήριο για να αξιολογήσει κανείς τη γυναίκα που τα φορά και να καταλήξει σε συμπεράσματα.
 
Κι αν για κάποιους, τα πολύ ψηλά τακούνια, οι πολύ κοντές φούστες και τα βαθιά ντεκολτέ ισοδυναμούν με υπόσχεση για σεξ, το κλισέ
του συμπεράσματος δεν σημαίνει πως αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Κι αν ακόμα κάποιες εννοούν το "είσαι ότι φοράς" αυτό εξακιλουθεί να μην δίνει το δικάιωμα σε τρίτους να αγνοούν το γεγονός πως μέσα στην προκλητική εμφάνιση εξακολουθεί να ζει μια γυναίκα με δικαιώματα, που οφείλουν να σέβονται οι πάντες.
 
Όσο το ντεκολτέ βαθαίνει, τόσο πιο κλισέ γίνονται τα συμπεράσματα. Από το λαιμό και χαμηλότερα: Prude (Σεμνότυφη), Old Fashioned (της Παλιάς Σχολής), Bore (Βαρετή), Tease (Πειρασμός), Cheeky (Αναιδής), Asking For It (Το Ζητάει ο Οργανισμός της), Slut (Τσούλα), Whore (Πόρνη).
 
 
Η πολύ έξυπνη καμπάνια Don't Measure A Woman's Worth By Her Clothes (Μην κρίνετε την Αξία μια Γυναίκας από τα Ρούχα της) σχεδιάστηκε από τη γερμανική σχολή διαφήμισης Miami Ad School Hamburg, και αν και δεν δημιουργήθηκε υπο την αιγίδα του Ελβετικού οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα Terre Des Femmes (Γη των Γυναικών) του οποίου το λογότυπο φέρει, ως κίνηση υποστηρίχθηκε από αυτόν ακριβώς εξαιτίας του μηνήματος που μεταφέρει.
 
 
Όσο κονταίνει η φούστα, τόσο κλισέ είναι και τα συμπεράσματα. Από τη γάμπα και ψηλότερα: Prude (Σεμνότυφη), Old Fashioned (της Παλιάς Σχολής), Bore (Βαρετή), Tease (Πειρασμός), Cheeky (Αναιδής), Asking For It (Το Ζητάει ο Οργανισμός της), Slut (Τσούλα), Whore (Πόρνη).
 
 
Όσο ψηλώνει το τακούνι, τόσο πιο κλισέ και το συμπέρασμα: Prude (Σεμνότυφη), Old Fashioned (της Παλιάς Σχολής), Bore (Βαρετή), Tease (Πειρασμός), Cheeky (Αναιδής), Asking For It (Το Ζητάει ο Οργανισμός της), Slut (Τσούλα), Whore (Πόρνη).
 
 
Πηγή: marieclaire.gr Βιβή Μωραϊτου

Σχετικά Άρθρα