Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 17:54

Πόσες θερμίδες "καίμε" με τις δουλειές του σπιτιού;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν διστάζετε να κάνετε δουλειές στο σπίτι, ίσως αλλάξετε γνώμη αν όταν μάθετε πόσες θερμίδες θα χάσετε.

Στη Βρετανία, μια εταιρία συντήρησης και καθαριότητας κατοικιών υπολόγισε πόσες θερμίδες καίει ένας μέσος άνθρωπος βάρος 68 κιλών κάνοντας για μία ώρα μία από τις συνηθισμένες εργασίες του σπιτιού.



Καθάρισμα

Για το ελαφρύ καθάρισμα, δηλαδή το ξεσκόνισμα ή το κρέμασμα των ρούχων στην ντουλάπα, μπορείτε να κάψετε 171 θερμίδες σε μια ώρα. Αν κάνετε κάτι λίγο πιο κουραστικό, όπως το σκούπισμα θα χάσετε περισσότερες θερμίδες.

Σκούπισμα

Ένα πολύ καλό σκούπισμα στην κουζίνα ή το μάζεμα των φύλλων στην αυλή για μία ώρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 269 θερμίδων.

Μετακίνηση επίπλων

Η αναδιοργάνωση του χώρου σας θεωρείται μια πολύ δύσκολη και επίπονη εργασία, όμως τα οφέλη για το σώμα σας, σε συνδυασμό με την βελτίωση του φενγκ σούι είναι μια ευχάριστη πρόκληση. Συγκεκριμένα η μετακίνηση των επίπλων θα σας βοηθήσει αν χάσετε 408 θερμίδες.

Κηπουρική

Με την περιποίηση του κήπου μπορείτε να κάψετε 339 θερμίδες. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε μια μηχανή του γκαζόν για μια ώρα μπορείτε να κάψετε 376 θερμίδες.

Βάψιμο ενός δωματίου

Αν έχετε αποφασίσει την νέα χρονιά να αλλάξετε το χρώμα σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού σας, ίσως να πάρετε περισσότερο κουράγιο να το κάνετε καθώς με το βάψιμο θα χάσετε 306 θερμίδες για μία ώρα εργασίας.

ΠΗΓΗ: www.perierga.gr

Σχετικά Άρθρα