Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 18:16

Συνάντηση φορέων στο Τ.Φ.Ο.Δ.Ν. στα πλαίσια του έργου FF-IPM

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 13/12/2019 διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων του Ι.Γ.Β.&Φ.Π. στη Νάουσα, η συνάντηση φορέων στα πλαίσια του έργου FF-IPMμε τίτλο «Ηλεκτρονικά υποστηριζόμενη αντιμετώπιση νέων ειδών εισβολέων των μυγών των φρούτων με έμφαση στην πρόληψη εγκατάστασης και στην εκτός εποχής διαχείριση των πληθυσμών τους».

Σκοπός του έργου είναι α) η πρόληψη μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής μέτρων στα πρώτα στάδια της διαδικασίας εισβολής των εντόμων και β) η αντιμετώπιση των εγκατεστημένων ειδών σε εκτός εποχής περιόδους που θεωρούνται καίριες για την ανάπτυξη των πληθυσμών τους (off-seasonIPM). Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν καινοτόμα εργαλεία α) πρόληψης της εισαγωγής προσβεβλημένων φρούτων, β) εντοπισμού εγκατεστημένων πληθυσμών στα αρχικά στάδια εισβολής και γ) βιολογικής καταπολέμησης και στρατηγικές αντιμετώπισης που βασίζονται στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατάλληλου λογισμικού.

Η παρούσα συνάντηση αποσκοπούσε στην παρουσίαση του προγράμματος στους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς της περιοχής, καθώς και στη συζήτηση μεταξύ αυτών, ώστε να διευκρινιστούν οι ανάγκες και οι προτεραιότητές τους για τη δημιουργία των εργαλείων του προγράμματος.

Το έργο FF-IPMχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Horizon 2020 και συντονίζεται από το εργαστήριο Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.