Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 14:41

Ήττα του Ζαφειράκη στον Βατανιακό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ= 65-64

Ο Βατανιακός σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ζαφειράκη στην Κατερίνη, επικρατώντας με 65-64. Παρά την ήττα, η ομάδα παρέμεινε στην τρίτη θέση μόνη της με 12β.  Προπορεύονται με 14β ο αήττητος ΑΟΚ Βέροιας που κέρδισε μέσα στο Αιγίνιο με 37-83 και στην δεύτερη θέση οι Ίκαροι Γιαννιτσών με 13β.( νίκησαν την ΑΓΕΠ με 83-55) Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Πιερικός νίκησε τους Πάνθηρες με 64-48, η Αλεξάνδρεια την Βαφύρα με 80-73 και η Κούπα Κιλκίς τον άθλο  Αλεξάνδρειας με 80-79. Στις 2 τελευταίες θέσεις παραμένουν, η ομάδα της Βαφύρα Δίου που ναι χωρίς νίκη και οι Πάνθηρες με μία νίκη.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο coach Τούφας ''έριξε'' στο παρκέ τους Ζιάνη, Σκουλαριώτη, Μουρατίδη, Δίντση και Τούφα. Με γρήγορο τέμπο, η ομάδα του Ζαφειράκη μπόρεσε και πήρε μια διαφορά 8π λίγο πριν το τέλος της περιόδου (16-24) αλλά δεν μπόρεσε να ''χτίσει'' πάνω σ αυτήν, αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και μείωσαν. ( 1η περίοδο 20-24). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η πρωτοπορία στο σκορ άλλαξε 6 φορές και όλα έδειχναν ότι έτσι θα πάει το παιχνίδι ως το τέλος. Ο coach Τούφας χρησιμοποίησε τον Νικολαϊδη για σχεδόν όλη την περίοδο και τα πήγε περίφημα σε άμυνα και επίθεση. Οι Μουρατίδης και Τούφας σκόραραν, παίρνοντας την μερίδα του λέοντος, δίνοντας πόντους στην ομάδα. Το ημίχρονο έληξε με 41-39. Στην τρίτη περίοδο ο Σκουλαριώτης έδωσε επιθετικές ανάσες με προσωπικές ενέργειες και ο Μουρατίδης από μακρινές θέσεις. Η ομάδα προσπέρασε πετυχαίνοντας 19π σ αυτήν την περίοδο με 56-58. Στην τελευταία περίοδο και οι δύο ομάδες έδειξαν κουρασμένες και κυρίως, πολύ άστοχες. Μια προσπερνούσε ο Βατανιακός με 2-3π και μια η ομάδα του Ζαφειρακη. Στα τελευταία σχεδόν 2,5 λεπτά, με το σκορ στο 65-64 δεν πέτυχε καμιά ομάδα καλάθι αν και στα 40''δευτ η ομάδα του Ζαφειράκη σε 2 επιθέσεις, έκανε 2 σημαντικά λάθη χωρίς να γίνει σουτ και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να απομακρυνθεί κι άλλο από τους διώκτες του. Απόντες από το ματς οι Πράπας και Ζέφυρος.

Αυτήν την αγωνιστική η ΕΚΑΣΚΕΜ όρισε ρεπό για όλες τις ομάδες. Το επόμενο Σάββατο 14/12, η ομάδα υποδέχεται στο ντέρμπυ της αγωνιστικής τους Ίκαρους Γιαννιτσών.

ΣΥΝΘΕΣΗ-(Τούφας-Πουρλιδας)-Τούφας--Βάϊγκαντ-Ζιάνης-Δίντσης--Βαδόλας-Σιδηρόπουλος-Νικολαίδης-Σκουλαριώτης-Μουρατίδης- Σαμαράς, Μώκας.

 

ΕΦΗΒΩΝ

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ=53-57

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε η ομάδα του Ζαφειράκη σ αυτήν την αναμέτρηση. Η άμυνα ζώνης για σχεδόν 40 λεπτά από τους γηπεδούχους δυσκόλεψε πολύ τους παίκτες του Ζαφειράκη να βρουν σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με 24-18 υπέρ της Εδεσσαϊκής ομάδας. Στην επανάληψη η ομάδα κατάφερε και βρήκε λύσεις από αιφνιδιασμούς και μπόρεσε να πλησιάσει στην 3η περίοδο στους 5 πόντους(43-38). Στην τελευταία περίοδο οι ''ψηλοί'' της ομάδας κατάφεραν και σκόραραν από κοντινές θέσεις βάζοντας στην θέση του οδηγού την ομάδα του Ζαφειράκη. Μ αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα των εφήβων με απολογισμό 2 νίκες και 6 ήττες. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Άθλος Αλεξάνδρειας. Οι έφηβοι πλέον θα προπονούνται με την αντρική ομάδα και θα ''δίνουν'' φιλικά παιχνίδια με τις γειτονικές ομάδες. Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά η ΕΚΑΣΚΕΜ έδωσε ελάχιστα παιχνίδια στους αθλητές του αύριο, με μόνο σκοπό να μην ''ματώσουν οικονομικά'' τα σωματεία. Αυτό βέβαια είναι εις βάρος των νέων παικτών που ψάχνουν διέξοδο μέσω των πρωταθλημάτων για να δείξουν το ταλέντο τους. Σε 8 ματς δύσκολα να δείξεις ποιος είσαι......

 

ΜΙΝΙ

Και οι 2 ομάδες νίκησαν εύκολα τους αντιπάλους τους. Η ομάδα του Ηρ. Τούφα επικράτησε μέσα στην Βέροια επί των Αετών με  29-51         και η φουρνιά των 2005 με προπονητή τον Θ. Πουρλίδα νίκησε τον Μ.Α.Γιαννιτσών με  75-65 και παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα του ομίλου. Το Σάββατο 7/12 η ''μικρή ομάδα''(2006-07) υποδέχεται την Σκύδρα στο Δακ Νάουσας στις 11.00πμ και οι 2005 φιλοξενούνται στον Αετό Κιλκίς την ίδια ώρα. 

 

 

Από το Τμήμα Μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας