Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 11:36

Βαριά εντός έδρας ήττα του Ζαφειράκη στο μπάσκετ από του Ίκαρους Γιαννιτσών, το Σάββατο εκτός στο Κιλκίς με Κούπα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΤΡΩΝ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ=47-93

Βαριά ήττα υπέστη η ομάδα των αντρών στην 8η αγωνιστική από τους Ίκαρους Γιαννιτσών. Έχασε 47-93 και υποχώρησε μια θέση στο βαθμολογικό πίνακα (4η θέση).Στην 3η θέση η ομάδα του Βατανιακού  η οποία επικράτησε στην έδρα της Βαφύρας με 65-89. Στην 2η θέση οι Ίκαροι Γιαννιτσών και στην 1η θέση, αήττητος , ο ΑΟΚ Βέροιας που ''πέρασε'' από τον Άθλο Αλεξάνδρεια με 47-75. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, το Αιγίνιο νίκησε στον Πιερικό με 46-58, η ΑΓΕΠ νίκησε την Κούπα Κιλκίς με 79-66 και τέλος η Αλεξάνδρεια κέρδισε στην Κατερίνη τους Πάνθηρες με 57-83.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ν.Τουφας παρουσιάστηκε στο παρκέ με 9 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Οι Σιδηρόπουλος, Σκουλαριώτης, Δίντσης και Σαμαρας, απουσίασαν από το παιχνίδι για διάφορους λόγους ο καθένας και έτσι  έγειρε η πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενουμένων με το ''καλημέρα''. Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, μιας και οι Ίκαροι ξέφυγαν με 11-33, βάζοντας πολλά μακρινά σουτ και ''έτρεξαν πολλούς εύστοχους αιφνιδιασμούς. Οι παίκτες του Ζαφειράκη βρέθηκαν σε πολύ κακή επιθετική ημέρα και απειλούσαν κυρίως με τρίποντα μιας και όλοι οι ψηλοί της ομάδας απουσίαζαν. Το ημίχρονο έκλεισε με 24-51. Στην επανάληψη δεν άλλαξαν τα πράματα, καθώς ο επιθετικός ''οίστρος'' των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Έτσι ήρθε η τρίτη ήττα και πλέον το βλέμμα της ομάδας είναι στραμμένο στο τελευταίο παιχνίδι για το 2019, στο Κιλκίς με την Κούπα.  Στις προπονήσεις επέστρεψαν όλοι εκτός του Δίντση που έχει ενοχλήσεις στα γόνατα και ο Μουρατίδης που πονά στα ''καλάμια΄΄ και δεν προπονήθηκε μεσ την εβδομάδα αλλά θα ακολουθήσει την αποστολή. 

Το Σάβατο στο Κιλκίς, στις 20.30 η ομάδα του Ζαφειράκη θα αγωνιστεί με την Κούπα.

ΣΥΝΘΕΣΗ-(Τούφας-Πουρλιδας)-Τούφας--Βάϊγκαντ-Ζιάνης--Βαδόλας--Νικολαίδης--Μουρατίδης- Μώκας, Πράπας, 

 

ΜΙΝΙ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ=39-45

Δεν τα καταφερε η ομάδα του Ηρακλή Τούφα να εκμεταλλευτεί την έδρα της και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Άθλο με 39-45. Η ομάδα του Ζαφεράκη κυνηγούσε σ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και 2 λεπτά πριν την λήξη, μείωσε στον 1 πόντο(37-38). Οι επιθέσεις που ακολούθησαν, δεν βρήκαν στόχο και οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με βολές αυξάνοντας την διαφορα, έως το άκουσμα της κόρνας. Επόμενο παιχνίδι, το Σάββατο στην Βέροιας με τον Αοκ στις 10.00π.μ

 

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΜΕΛΙΚΗ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ=39-51

Για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων, ο Ζαφειράκης νίκησε εύκολα την ομάδα της Μελίκης με 39-51 δίνοντας χρόνο συμμετοχής σ όλους τους παίκτες του ο Θ.Πουρλίδας. Μελανό σημείο του παιχνιδιού ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ζήση Μώκα στην προθέρμανση. Μετά από ''κάρφωμα'', προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ μεσ΄ την εβδομάδα θα βγει το πόρισμα των εξετάσεων.  Όσον αφορά το παιχνίδι, η ομάδα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού  με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 3-22. Το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία. Επόμενο παιχνίδι, την Κυριακή στις 11.00 π.μ με τον Εδεσσαϊκό στο ΔΑΚ Νάουσας.