Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 18:34

Τα νέα του Ζαφειράκη Νάουσας στο μπάσκετ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

AΝΤΡΩΝ

ΖΑΦ-ΑΙΓΙΝΙΟ=68-56

Σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα των αντρών απέναντι στο φορμαρισμένο Αιγίνιο (μετρούσε 5 συνεχόμενες νίκες). Με την νίκη αυτή συνεχίζει σε τροχιά play-off. Βρίσκεται στην 4η θέση, ισόβαθμος με τον Βατανιακό με 21 βαθμούς. Τις παραπάνω θέσεις καταλαμβάνουν τα 2 φαβορί για άνοδο. Ο ΑΟΚ  Βέροιας που  παρέμεινε αήττητος κι αυτή την αγωνιστική αφού επικράτησε μέσε στον Πιερικό με 43-70. Οι Ίκαροι Γιαννιτσών (2η θέση) νίκησαν εύκολα μέσα στον Βατανιακό με 67-80. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Αλεξάνδρεια νίκησε την Κούπα Κιλκίς με 68-54, η ΑΓΕΠ επικράτησε στην Βαφύρα Δίου με 47-69 και  ο Άθλος μέσα στου Πάνθηρες με 68-96.

Όσον αφορά το παιχνίδι ο Ν.Τούφας ξεκίνησε με τους Βαϊγκαντ-Τούφα-Δίντση-Σκουλαριώτη και Σιδηρόπουλο. Το Αιγίνιο για όλη αυτήν την περίοδο, προπορευόταν με  εύστοχα σουτ από κοντινές θέσεις. Ο Ζαφειράκης μπήκε πολύ αγχωμένα και νευρικά. Μπόρεσε να κλείσει αυτήν την περίοδο ισοφαρίζοντας 14-14 με τον Τούφα να τραβάει το ''κάρο από την λάσπη΄΄.Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τις ομάδες να τα δίνουν όλα στο αμυντικό τομέα. Οι Σκουλαριώτης και Σιδηρόπουλος έδωσαν λύσεις σ αυτή την περίοδο. (31-30 ημ). Στο τρίτο δεκάλεπτο ο coach Τούφας άλλαξε την αμυντική τακτική σε zone press  και η ομάδα βρήκε εύκολα καλάθια από εύστοχους αιφνιδιασμούς. Με μπροστάρη τον Βάϊγκαντ η ομάδα πήρε ''μπρος''. Ο πολύπειρος guard του Ζαφειράκη με προσωπικές ενέργειες, έδωσε τον αέρα που χρειαζόταν η ομάδα. Με συνεχόμενους πόντους του, η ομάδα πέρασε πάνω από δέκα πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο  και όλα πλέον ήταν τυπική διαδικασία. Άξιος βοηθός του Βάϊγκαντ , ο Αντ.  Τούφας που πέτυχε ''μεγάλα΄΄ καλάθια , κυρίως με διεισδύσεις και από δεύτερες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ.  Από το παιχνίδι απουσίαζαν οι Μουρατίδης-Πράπας-Σαμαράς για προσωπικούς λόγους. Η ομάδα αποδεικνύει με το πέρασμα των αγωνιστικών,  ότι με όσες απουσίες και αν προκύψουν, μπορεί να νικήσει είτε εντός, είτε εκτός έδρας.

Επόμενη αγωνιστική το Σάββατο με την ουραγό Βαφύρα Δίου στο ΔΑΚ Νάουσας στις 20.30

ΣΥΝΘΕΣΗ-(Τούφας-Πουρλιδας)-Τούφας--Βάϊγκαντ-Ζιάνης-Βαδόλας-Νικολαίδης-Ζέφυρος, Δημητρίου,Σκουλαριώτης, Σιδηρόπουλος

 

ΠΑΙΔΩΝ

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΖΑΦ=26-62

Άλλη μια νίκη για την ομάδα του Θ.Πουρλίδα για το πρωτάθλημα παίδων . Επικράτησε εύκολα του ΑΟΚ Βέροιας με 26-62 και διατήρησε το αήττητο των 6 νικών. Την Κυριακή θα αγωνιστεί με την Σκύδρα στις 12.00 στο ΔΑΚ Νάουσας, ένα παιχνίδι με μορφή ντέρμπι μιας και οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν καλούς παίκτες.

 

ΜΙΝΙ

Η ομάδα του Θ.Πορλίδα (2005) επικράτησε στον Μ.Α.Γιαννιτσών με 54-66 παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που 'χε λόγω ιώσεων. Με την νίκη αυτή έφτασε τις 11 συνεχόμενες και μάλλον θα καταλήξει αήττητη. Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο με την Κούπα Κιλκίς στο ΔΑΚ Νάουσας στην 13.00. 

 

Η ομάδα του Ηρακλή Τούφα (2006-07) έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της για το πρωτάθλημα μίνι. Επικράτησε δύσκολα της Σκύδρας με 58-63. Στο ημίχρονο βρέθηκε με δέκα πόντους πίσω (34-24) αλλά με πολλά ψυχικά αποθέματα και πολύ σκληρή άμυνα έφτασαν στην νίκη. Η ομάδα κατέληξε με ρεκόρ  5 νικών και 5 ηττών  .Πλέον η ομάδα του Τούφα θα συνεχίσει σε νέο πρωτάθλημα (προ-μίνι) με παιδιά γεννημένα το 2007 και νεότερα. Πρεμιέρα κάνουν το Σάββατο στη Βέροια με τον ΑΟΚ στις 10.00 π.μ.

 

Το Σάββατο 25/1 , οι προπονητές των ''μικρών τμημάτων'' μοίρασαν τσουρέκια στους μικρούς αθλητές τους. Τυχεροί αναδείχτηκαν από το τμήμα του Β.Τσακίρη οι Αντώνης  Κάπας, Ράλλης Κων/νος, Μπιτέρνας Γιάννης και Σκεντερίδης Απόστολος. Από το τμήμα του Ζιάννη Στ, τυχεροί ήταν οι Πέϊος Χρήστος, Λούκας Γιώργος, Τσίτσης Γιάννης και Κονταξάκης Αλέξανδρος.