Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 11:19

Τα νέα του Ζαφειράκη Νάουσας στο μπάσκετ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΤΡΕΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΖΑΦ=62-57

 

Δεν καταφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί η ομάδα του Ζαφειράκη και ηττήθηκε για την 17η αγωνιστική από την Αλεξάνδρεια με 62-57.Παρά την ήττα η ομάδα παρέμεινε στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από Βατανιακό (ισοβαθμούν με 28β), Ίκαρο Γιαννιτσών και ΑΟΚ Βέροιας.  Στο ντέρμπυ της Πιερίας μεταξύ ΑΓΕΠ και Βατανιακού, νικήτρια ομάδα ήταν η ομάδα του Βατανιακού, καθώς επικράτησε στην παράταση με 85-82. Το Αιγίνιο νίκησε τους Πάνθηρες με 69-45 και ο Πιερικός την Βαφύρα με 78-70. Ο ΑΟΚ Βέροιας συνέχισε την αήττητη πορεία του και νίκησε στο Κιλκίς, την Κούπα με 47-62. Τέλος οι Ίκαροι επικράτησαν του Άθλου Αλεξάνδρειας με 74-60.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για το συγκρότημα του Ν.Τούφα. Ξεκίνησε με τους Ζιάνη, Τούφα, Σιδηρόπουλο, Δίντση και Μουρατίδη. Έτρεξαν ένα γρήγορο 2-10 με εύστοχους αιφνιδιασμούς και μακρινά καλάθια. Η άμυνα λειτουργούσε με πάθος για κάθε κατοχή και οι αντίπαλοι απειλούσαν κυρίως από την περιφέρεια με μακρινά άστοχα σουτ. Οι Διντσης, Πράπας και Τούφας ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων και η διαφορά ''έκλεισε''' στο 11-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Όλα έδειχναν ένα εύκολο ''διπλό'' αποτέλεσμα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η διαφορά μειώθηκε με πολλές βολές που έδωσαν οι διαιτητές , υπέρ των γηπεδούχων. (Ημ  28-35). Οι ''ψηλοί'' της ομάδας τελείωσαν το ημίχρονο  έχοντας από 3 φάουλ ο καθένας. Οι διαιτητές άφησαν το σκληρό παιχνίδι και οι παίκτες του Ζαφειράκη κατάφεραν έως και το τέλος του 3ου δεκαλέπτου να έχουν προβάδισμα (45-47). Στην 4η περίοδο οι γηπεδούχοι πέρασαν έως και 6π αλλά ο Ζαφειράκης ισοφάρισε σε 57-57 στα 30'' δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Σε κείνο το σημείο οι διαιτητές έδωσαν ανύπαρκτο 5ο φάουλ στον Δίντση. Ευστοχησε ο παίκτης της Αλεξάνδρειας στην πρώτη βολή και από την δεύτερη  άστοχη βολή πήραν επιθετικό ριμπάουντ. Ακολούθησαν άλλες 2 εύστοχες βολές. Μετά από time out του τεχνικού της ομάδας, εκτελέστηκε άστοχο τρίποντο ισοφάρισης και άλλες 2 εύστοχες βολές, έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Πολλά τα παράπονα από το στρατόπεδο του Ζαφειράκη , προς τους Ντόγκα-Χατζηκώστα που δεν σφύριξαν με ίδια κριτήρια, δίνοντας πάρα πολλές βολές στους γηπεδούχους.

Απώλειες από αυτό το παιχνίδι οι Σκουλαριώτης (διάστρεμμα) και Βαδόλας (θλάση). Ακολουθεί ρεπό για όλη την αγωνιστική και στις 7/3 η ομάδα θα υποδεχτεί τον Βατανιακό. Η νίκη φαντάζει μονόδρομος για το κυνήγι του final4.

  ΣΥΝΘΕΣΗ-(Τούφας-Πουρλιδας)-Τούφας-Ζιάνης--Νικολαίδης-Πράπας,, Μουρατίδης, Σιδηρόπουλος, Δίντσης, Βάιγκαντ

 

ΠΑΙΔΩΝ

ΖΑΦ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ=68-53

Οι παίδες του συλλόγου επιβλήθηκαν του Φιλίππου με 68-53 και βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στο final4 της ΕΚΑΣΚΕΜ. Οι παίκτες του Θ.Πουρλίδα προηγήθηκαν από το πρώτο λεπτό και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο. Η διαφορά έφτασε τους 22π με press στα 4/4 του γηπέδου. Πολλά λάθη των φιλοξενούμενων τα οποία οι παίδες του Ζαφειράκη τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, βγάζοντας όμορφες φάσεις. Οι πανηγυρισμοί στο τέλος του παιχνιδιού ήταν έκδηλοι γιατί μια φουρνιά παιδιών που ναι γεννημένα όλα τους το 2005, νίκησαν τους παίδες του Φιλίππου που ναι γεννημένα το 2004.  Άλλα 4 παιχνίδια απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης .Επόμενο παιχνίδι στην Αριδαία στις 8/3.

 

ΠΡΟ-ΜΙΝΙ

ΖΑΦ-ΑΡΙΔΑΙΑ=73-45

 

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο ,η ομάδα του Ηρ. Τούφα επιβλήθηκε άνετα της Αριδαίας με 73-45 και πλέον στρογγυλο-κάθισε μόνη της στην κορυφή. Από την αρχή οι'' μικροί'', έτρεξαν , πίεσαν πολύ τους αντιπάλους τους , σκόραραν με αιφνιδιασμούς και κατάφεραν να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο.Ο coach Τούφας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες της αποστολής. Επόμενο παιχνίδι στις 7/3 στην Έδεσσα με τον Πανεδεσσαϊκό.

 

Από το Τμήμα Μπάσκετ Ζαφειράκη Νάουσας