Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 10:12

Ο Ε.Ο.Σ Νάουσας στην 24η Χειμερινή Ολυμπιάδα του Πεκίνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αυτήν την εβδομάδα, ξεκινούν 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο και η μικρή μας Νάουσα, θα καταφέρει να βρεθεί για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή 04.02.2022 σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής, η οποία θα προηγείται όλων των αποστολών, θα είναι η Πρωταθλήτρια του ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ κ. Μαρία Ντάνου

Η Μαρία είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση των Σπορ και την Τεχνολογία. Εργάζεται στην Ελβετία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας. Είναι υποψήφια στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες του Καναδά, Βανκούβερ 2010 και της Ν. Κορέας, Πιονγκτσάνγκ 2018.

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής είναι ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ κ. Δημοσθένης Γυρούσης,  μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με θητεία Προέδρου της ΕΟΧΑ επί σειρά ετών. Συμμετέχει ανελλιπώς σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες από το 1998.

 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι και στους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Νάουσα πάλι ήταν στο προσκήνιο. Σημαιοφόρος ήταν η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια του ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, κ. Σοφία Ράλλη

 

Ο ΕΟΣ Νάουσας κάθε τέσσερα χρόνια δίνει το παρόνμε τους αθλητές και τα στελέχη του,  στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της υφηλίου, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Η παρουσία του συλλόγου είναι μια παλιά ιστορία, που πλησιάζει τα 60 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή Ναουσαίου σε Χειμερινή Ολυμπιάδα. Το 1964 ο Πρωταθλητής μας κ. Καρυδάς Κων/νος, συμμετείχε στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του INSBRUCKτης Αυστρίας στο αγώνισμα του Αλπικού Σκι.

Είναι μεγάλη η ιστορία, “βαριά” η κληρονομιά και καθιστά τον ΕΟΣ Νάουσας το σύλλογο με τις περισσότερες συμμετοχές πανελλαδικά, στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Το ΔΣ, οι αθλητές και τα στελέχη του ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, εύχονται καλή επιτυχία στην Ελληνική Αποστολή.