Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 15:28

Συμμετοχή του Γιώργου Καισαρίδη του ΕΟΣ Νάουσας στο Snow Leopard Day

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκατόν δώδεκα άτομα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό πήραν μέρος στην εκδήλωση  Ορειβατικού Ski της Dynafit Greece  (με εμπνευστή τον Γιώργο Κλαουδάτο) με το όνομα Snow Leopard Day 2022 - Falakro Mt.

 Η εκδήλωση αυτή γίνεται σε 12 χώρες του κόσμου και μαζεύει τους λάτρεις των βουνών σε απομονωμένα χωριά και περιοχές με παρθένα βουνά, για να σκιαρουν και να σκαρφαλώσουν γράφοντας χιλιόμετρα που μεταφράζονται σε χρήματα για την διάσωση της Λεοπάρδαλης του χιονιού (Πακιστάν - Νεπάλ - Αφγανιστάν - Ουζμπεκιστάν - Σιβηρία - Κίνα - Ινδία - Μογγολία) που είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας. 

 Η εκδήλωση αυτή παράλληλα ζωντανεύει όταν γίνεται ξεχασμένες κοινότητες και χωριά με λίγους κατοίκους δίνοντας ένα τουριστικό και χαρούμενο τόνο. 

 Φέτος ορμητήριο της εκδήλωσης ήταν το χωριό Βώλακας στην Δράμα με το Φαλακρό να δεσπόζει από πάνω (με κλειστό δυστυχώς φέτος το χιονοδρομικό κέντρο).  

 Οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγωμένου αέρα ( wind chill factor - 21 βαθμούς Κελσίου). Από την άλλη μεριά όμως ανέβηκαν σε ένα βουνό με απόλυτη ηρεμία, σκιαραν σε απάτητες πλαγιές πάνω από τον ποταμό Νέστο, είχαν φοβερές εικόνες των γύρω βουνών ( Παγκαιο - Μενικιο - 'Ορβιλος - Πιριν... ), έχοντας μια υπέροχη εμπειρία. 

 Από την πόλη μας πήρε μέρος ο Γιώργος Καισαρίδης. Ο Γιώργος είναι έφορος Ορειβασίας του ΕΟΣ Νάουσας. Ορειβάτης και αναρριχητής . Αθλητής ορειβατικού Σκι. Μέλος της επιτροπής προώθησης του ορειβατικού Σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και Συνοδός Βουνού. 

 Ο Γιώργος  έκανε 11 χιλιόμετρα με συνολική υψομετρική διαφορά 1150 μέτρα και όπως είπε έζησε μία πραγματική εμπειρία με τον τρόπο που μόνο τα βουνά μπορούν να προσφέρουν.