Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 12:05

Ο κορυφαίος Παραολυμπιονίκης κολυμβητής στη Νάουσα και στο Silver Gym!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Νάουσα βρίσκεται από την Καθαρά Δευτέρα για προετοιμασία ο Βραζιλιάνος Παραολυμπιονίκης Ντάνιελ Ντίας. Ο σπουδαίος αυτός αθλητής παίρνει μέρος στη 1οη διεθνή κολυμβητική συνάντηση ΑμεΑ, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στη Νάουσα.

Εμείς τον συναντήσαμε στο Γυμναστήριο Silver Gym, στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, όπου και γυμνάστηκε όλη την εβδομάδα, υπο τις οδηγίες του προπονητή του Marco Rojo Prado, ενώ παρών ήταν φυσικά και ο Γιώργος Χατηζιωαννίδης.

Το δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας, που είναι από τα κορυφαία στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει κορυφαία ονόματα της κολύμβησης των ΑμεΑ. Στους αγώνες παίρνουν μέρος 150 κολυμβητές από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων Παραολυμπιονικών μας, ενώ υπάρχουν συμμετοχής από τη Βραζιλία, τη Σερβία, το Ουζμπεκιστάν, τη Ρουμανία και την Τσεχία.

Φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία του Βραζιλιάνου Παραολυμπιονίκη Ντάνιελ Ντίας, ο οποίος στη κατηγορία S5 έχει κατακτήσει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και του Λονδίνου δέκα χρυσά μετάλλια, τέσσερα ασημένια κι ένα χάλκινο.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο σύλλογος γονέων και φίλων αθλητών ΑμεΑ σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ενώ υπάρχει η στήριξη του δήμου Νάουσας.

Σχετικά Άρθρα