Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 21:01

3 Ναουσαίοι στην κορυφή Σκολιό στον Όλυμπο στα 2912 μ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην 2η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου αλλά και της Ελλάδας, το Σκολιό με υψόμετρο 2912 μέτρα ανέβηκαν το Σάββατο 8 Απριλίου με ορειβατικά σκι , οι συμπολίτες μας : Γιώργος Καισαρίδης , Παύλος Αϊβαζίδης και Σωτήρης Φράγκης.

 Με πορεία που ξεκίνησε από την πύλη του στρατοπέδου του ΚΕΟΑΧ  1820 μ. υψόμετρο ( Κέντρο Εκπαίδευσεως Ορεινού Αγώνα  Χιονοδρόμων ) και ακολούθησε το λούκι ,διάσελο Αγ. Αντωνίου και τέλος την κορυφή Σκολιό  .

 Η διαδρομή με εικόνες από τις γύρο κορυφές : Πάγος , Καλόγερος , Σημαιοφόρος , Μεταμόρφωση , Κακάβρακας , Φράγκου Αλώνι , Χριστάκι αλλά και το γυμνό , κατάλευκο , χιονισμένο τοπίο σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν το Σάββατο ,συγκλόνιζε. Η ανταμοιβή φυσικά για την κουραστική ανάβαση ήταν υπέροχες εικόνες αλλά και η κατάβαση πάνω σε παρθένο χιόνι καταπληκτικής για την εποχή ποιότητας.

 Εδώ να πούμε ότι οι 3 Ναουσαίοι την Κυριακή πέρασαν τις εξετάσεις της σχολής ορειβατικού σκι και πήραν το δίπλωμα αποφοίτησης. Η σχολή ξεκίνησε τον Ιανουάριο και μετά από  πολλές κορφές ,λούκια , γκρέμια ,  και τρελά χιλιόμετρα πορείας πάνω σε χιονισμένα βουνά της χώρας μας τελείωσε στον Όλυμπο !