Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 16:59

Καισαρίδης και Θεολόγης στην σχολή αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο Ναουσαίοι αναρριχητές και ορειβάτες οι: Γιώργος Καισαρίδης και Γιώργος Θεολόγης πήραν μέρος στην σχολή αναρρίχησης μέσου επιπέδου που τελείωσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μετά από αναρριχήσεις και μαθήματα σε αναρριχητικά πεδία σε  Όλυμπο , Μετέωρα , Σέρρες , Μουζάκι και Ρετζίκι.

 Την σχολή διοργάνωσε ο Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (με δίπλωμα αναγνωρισμένο από την Ε.Ο.Ο.Α.).

 Προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κάποιος αυτήν την σχολή ήταν να έχει τελειώσει την σχολή αναρρίχησης βράχου αρχαρίων, να έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον 20  αναρριχήσεις μίας σχοινιάς  και να περάσει τις εξετάσεις που έγιναν στο Φαραγγάκι στις Σέρρες .

 Σκοπός της σχολής που πέρασαν οι δύο συμπολίτες μας ήταν η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση τους ,ώστε μετά την σχολή να μπορούν να σκαρφαλώνουν αυτόνομα και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε διαδρομές πολλών σχοινιών με την χρήση μόνιμων και προσωρινών ασφαλειών σε ορθοπλαγιές και μη οργανωμένα αναρριχητικά πεδία.  . Διδάχτηκαν τεχνικές αυτοδιάσωσης  , χρήση υλικών , τοποθέτηση προσωρινών ασφαλειών κ.α. και απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες πάνω στο αντικείμενο που έχει άμεση σχέση με την ορειβασία σε  πιο προχωρημένο επίπεδο  και το βουνό γενικά.