Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 16:25

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο «Όταν η λήγουσα είναι μακρά» και πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Ομίλου «Αράπιτσα» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «η Αράπιτσα»  παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του Χρίστου Σαμαντά  «Όταν η λήγουσα είναι μακρά»,  το πρωί της  Κυριακής. στην αίθουσα «Βέτλανς» του πολυχώρου πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς».

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας των εφηβικών & ενηλίκων τμημάτων καθώς και των φίλων και μελών του Ομίλου. Το φλουρί έπεσε στο τμήμα ενηλίκων και το παρέλαβε ο Θεολόγης Κασάπης.

Στην παρουσίαση βιβλίου, μίλησαν ο Τάσος Καραμπατζός – δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Νάουσας, η Πελαγία Λιάντη και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου Χρίστος Σαμαντάς.

Μετά το πέρας της παρουσίασης  ακολούθησε λιτό μουσικό πρόγραμμα από συνεργάτες του συγγραφέα και στη συνέχεια  μπουφές προσφορά του Δημήτρη Μάντσιου από το ξενοδοχείο «Εσπερίδες».

Παρόντες από πλευράς επισήμων ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου Δήμου Νάουσας δημοσιοογράφος Πόπη Θεοδωροπούλου.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο και το συγγραφέα.

 

Ο Χρίστος Σαμαντάς έρχεται από τη γειτονική Έδεσσα. Είναι βετεράνος  λυκειάρχης και καθηγητής φυσικής καθώς και εκπαιδευτικός εμβέλειας ως επιμορφωτής σε παιδαγωγικά αντικείμενα. Υπήρξε ο καλλιτεχνικός μπροστάρης στο θρυλικό οικογενειακό κέντρο της Νάουσας «Λιόγερμα», τραγουδώντας και παίζοντας μπουζούκι για πολλά χρόνια.

Το βιβλίο του με τίτλο «Όταν η λήγουσα είναι μακρά» περιέχει διηγήματα με αυτοβιογραφική και δοκιμιακή διάθεση τα οποία βασίζονται εν πολλοίς σε πραγματικά γεγονότα. Γράφει ό,τι κεντρίζει βαθιά την ευαισθησία του. Μέχρι στιγμής το βιβλίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες πόλεις – Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα – και ήδη διαβάστηκε από μεγάλο αριθμό αναγνωστών με θερμά σχόλια.