Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 17:10

2o Γυμνάσιο Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Ουκρανούς που φιλοξενούνται στη χώρα μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ιδιαίτερη δράση έλαβε χώρα στο σχολείο μας από τις 11 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε χθες με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Ουκρανούς συνανθρώπους μας που βιώνουν τον πόλεμο κι έχουν καταφθάσει στη χώρα μας.

        Μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν θερμά την ανθρωπιστική μας δράση και απλόχερα γέμισαν το φουαγιέ του σχολείου μας με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και παπούτσια, τα οποία οι μαθητές-μαθήτριες χθες με μεράκι και διάθεση προσφοράς ταξινόμησαν και πακετάρισαν προσεκτικά.

       Η ανθρωπιστική μας βοήθεια παραδόθηκε στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» στη Βέροια, όπου μας υποδέχθηκαν θερμά με την υπόσχεση, ότι θα μεταφερθεί άμεσα σε δομή φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στις Σέρρες.

       Ιδιαίτερη πινελιά στην όλη δράση οι ζωγραφιές των μαθητών-μαθητριών μας που απευθύνονται σε συνομήλικους Ουκρανούς και συγκινούν με τα θετικά τους μηνύματα στην ουκρανική γλώσσα. Σύμμαχοί μας σε αυτή τη δράση πρωτίστως η φιλανθρωπική μας διάθεση, η ζεστή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η αληθινή ενσυναίσθηση. Ο εθελοντισμός, το <<ενεργοποιούμαι και ενεργώ>> είναι δεξιότητες ζωής, αλλά κυρίως στάση ζωής.